Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako je tko glasao

Messi i Srna kontra Štimca, Casillas 'totalno drukčiji od drugih'

Argentinski napadač Barcelone Lionel Messi četvrtu je godinu zaredom dobitnik Zlatne lopte, nagrade koju zajednički dodjeljuju Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i magazin France Football…

Messi (25) je ujedno postao i prvi nogometaš u povijesti koji je četiri puta osvojio Zlatnu loptu, a iza sebe je s tri naslova ostavio Johana Cruyffa, Michela Platinija i Marca van Bastena. Messi je dobio 41.6 posto glasova, a nagrada mu je dodijeljena u ponedjeljak na svečanosti u Zürichu. Uz Argentinca su, podsjetimo, u finalu bili i zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo koji je osvojio drugo mjesto (23.68%), te još jedan član Barcelone Andres Iniesta (10.91%).

>> Mourinho uhvaćen u laži: Zlatna lopta ga zanima samo kad je dobitnik!

>> Ovo je reakcija Ronalda kad je Messi proglašen igračem godine

FIFA je nakon ceremonije u Zürichu objavila intrigantan popis kako su glasovali izbornici i kapetani reprezentacija.

Englezi su (Roy Hodgson i Steven Gerrard), unatoč velikom rivalstvu s Argentinom, najviše glasova dali briljantnom Lionelu Messiju, dok je Cristiano Ronaldo kod obojice "glasača" zavrijedio drugo mjesto.

Izbornik Španjolske, te ujedno dobitnik nagrade za najboljeg trenera, Vicente del Bosque odlučio se dati glasove trojici svojih reprezentativaca, Casillasu, Xaviju i Iniesti, te je istovremeno izostavio dvojicu prvoplasiranih sa svog popisa.

Casillas je na svom popisu kao prvog uvrstio, vjerovali ili ne, Sergija Ramosa, pa tek potom Ronalda, a kao trećeg sunarodnjaka iz reprezentacije Iniestu. Messi je kao kapetan Argentine glasovao za Iniestu, Xavija i Agüera, što istovremeno znači da je sa svog popisa izostavio najvećeg mu konkurenta Ronalda.

S obzirom da nije stalni kapetan portugalske reprezentacije Ronaldo nije glasovao, ali su ga njegovi sunarodnjaci Bruno Alves (kapetan) i Paulo Bento (izbornik) uvrstili kao prvog na svoje popise.

Izbornik reprezentacije Hrvatske Igor Štimac dao je pet bodova Ronaldu, tri Lionelu Messiju i jedan Ikeru Casillasu, dok je naš kapetan Darijo Srna pet bodova dao Messiju, tri Casillasu i jedan Sergiju Ramosu, što znači da je u potpunosti izostavio Ronalda iz bodova.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider