Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nadmašio sam sebe

Mourinha sasvim 'prebacilo': Evo što je izjavio za Cristiana Ronalda!

Nakon što je Real Madrid pobijedio 2:1 Manchester United na Old Trafforu, u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i prošao u četvrtfinale, Jose Mourinho posebno je apostrofirao učinak Cristiana Ronalda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji igrač Reala postigao je dva od ukupno tri pogotka svoje momčadi u dvije utakmice s Manchester Unitedom, a Mourinho ga je u razgovoru za engleske medije proglasio najzaslužnijim što je Real prošao velikog suparnika.

>> Real se riješio kompleksa Barce: Mourinho ostaje na Bernabeuu!?

>> Realova 'junačina': Gutao brdo tableta zbog Barce i Uniteda!

>> Svi su ludi za Lukom: Opet je na naslovnicama u Madridu!

„Prznica iz Setubala“ nije na tome stala, čini se da ga je slavlje nakon pobjeda nad Barcelonom i Unitedom „prebacilo“, kako bi to rekao Ćiro Blažević. Naime, bez krzmanja je svojeg sunarodnjaka proglasio boljim igračem od velikog Argentinca Diega Maradone, pa čak i od Pelea, brazilskog velikana, trostrukog svjetskog prvaka, koji je do sada uvjerljivo pobjeđivao u gotovo svim relevantnim anketama u kojima su učestvovali najbolji igrači i treneri u povijesti.

„Nekoliko sam puta gledao Maradonu, Pelea nikad. Ali, Cristiano je nevjerojatan. Taj čovjek je najbolji. No ipak, on ne može sam dobiti utakmicu. Ključ je u momčadi“, poručio je Mourinho, koji nije rekao, ali podrazumijeva se da je Ronaldo prema njegovu mišljenju bolji i od Lionela Messija, četverostrukog uzastopnog osvajača Zlatne lopte. 

Ronaldo je formirajuće godine svoje karijere odradio na Old Traffordu pod ravnanjem Alexa Fergusona. Kada je postigao pogodak u uzvratnoj utakmici, iz poštovanja prema navijačima i klubu nije slavio, nije čak ni podigao ruke.

„Nije mu bilo lako, posebice u psihološkom smislu. Ni meni nije bilo kada sam se vratio na Stamofrd Bridge i nikad mi neće biti lako. Nije mi bilo lako ni kad sam se vraćao u Porto. Jednog dana ću se vratiti na San Siro i sigurno mi neće biti lako, jednako tako ću se osjećati i kada se jednog dana budem vratio na Santiago Bernabeu“, objasnio je Mourinho te dodao:

„Nikada nisam rekao a ni mislio da je Ronaldo odgovoran kada izgubimo utakmicu, ali isto tako nije jedini zaslužan kada pobijedimo“, kazao je Mourinho o kojem su španjolski mediji prije samo dva ili tri tjedna pisali da gotovo sigurno odlazi s Bernabeua.

Nakon tri velike pobjede u tjedna dana protiv Barce i Uniteda, čini se da se po tom pitanju situacija drastično promijenila. Izgleda kako bi Mourinho mogao ostati u Madridu, neki kažu da bi čak mogao odraditi ugovor do kraja.

„Engleska je vjerojatno moje sljedeće odredište, ali ne znam kada će se to dogoditi. Zbilja nemam pojma“, poručio je Mourinho.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider