Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I to se dogodilo

Prvi poraz sezone u ludom trileru: Barcelona vodila 2:0 pa izgubila kod Sociedada!

Nogometaši Barcelone izgubili su prvu prvenstvenu utakmicu ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Sociedad je protiv Barcelone u San Sebastianu slavio s 3:2 i tako vodećoj momčadi Primere nanio prvi poraz u sezoni.

Nakon 25 minuta Barca je vodila 2:0, ali stadion Anoeta još se jednom pokazao neosvojivim za Katalonce. Jedino je to mjesto koje Barcelona nije nijednom pokorila u posljednje tri sezone. Štoviše, izgubila je i u sezoni 2010/11, a prošle sezone je dvoboj završen s 2:2. I tada su gosti brzo poveli s 2:0 da bi Baski do kraja uspjeli izjednačiti.

Barcelona, dakle, nakon 20 kola ima na kontu 18 pobjeda, te po jedan remi i poraz, a jedino je još kod kuće protiv Real Madrida prosula bodove (završilo je 2:2) No, njezina je prednost pred pratnjom i dalje velika - drugoplasirani Atletico Madrid bi eventualnom nedjeljnom pobjedom protiv Levantea smanjio zaostatak na osam bodova.

Ni ova utakmica nije mogla proći bez pogotka Lionela Messija - najbolji svjetski nogometaš zabio je s vrha šesnaesterca nakon proigravanja Andresa Inieste, a prethodno je tešku pogrešku kod ispucavanja lopte napravio domaći vratar Claudio Bravo. Messiju je to bio 29. pogodak u Primeri ove sezone, a zabio je već deseto kolo zaredom. Pedro je u 25. minuti zabio iz neposredne blizine nakon što ga je proigrao Dani Alves.

Preokret domaćih je krenuo u 40. minuti kada je Chory Castro iskosa s lijeve strane zakucao loptu iza leđa Victora Valdesa. Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u 56. minuti kada je Gerard Pique zbog prekršaja na Carlosu Veli dobio drugi žuti karton i ostavio goste brojčano oslabljene. Samo šest minuta kasnije obrana Barcelone je ponovno kapitulirala. Ponovno je s lijeve strane kaznenog prostora opalio Castro, a lopta se odbila od Javiera Mascherana, koji je netom prije toga ušao u igru, i prevarila Valdesa.

I nakon što se već činilo da će utakmica završiti remijem u prvoj minuti sudačke nadoknade je s desne strane loptu pred gol gostiju uputio Carlos Martinez, a Imanol Agirretxe se ubacio između Alvesa i Mascherana i zabio za veliko slavlje Baska.

 

Primera, 20. kolo:

Real Sociedad - Barcelona 3:2 (Castro 40, 63, Agirretxe 90+1 / Messi 6, Pedro 25)

Granada - Rayo Vallecano 2:0 (Amat 24-ag, Recio 80)

Getafe - Sevilla (kasnije)

Malaga - Celta (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 55, 2. Atletico 44 (-1), 3. Real Madrid 37 (-1), 4. Betis 34 (-1), 5. Malaga 31 (-1)…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider