Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njemački finale u Londonu

Bayern demolirao Barcelonu s ukupnih 7:0: Mandžo u finalu!

Bayern je u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Barcelonu s 3:0 na Camp Nou te odlazi u veliki finale s ukupnom pobjedom od 7:0...

Nogometaši Bayerna demonstrirali su još jednom svu svoju moć u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Barcelone, ali ovoga puta na Nou Campu. Nakon 4-0 iz prve utakmice, Bavarci su u uzvratu također slavili, ali s 3-0.

>> Barcini igrači sasvim iskreno: Ni Messi nam ne bi pomogao!

>> Robben igrač utakmice, Mandžukić trkom otvarao prostor suigračima

>> Borussia prvi finalist: Real u finišu zamalo napravio čudo!

Čim su na službenoj stranici Europske nogometne organizacije (UEFA) izašli sastavi obiju momčadi bilo je jasno da je ukupni pobjednik poznat i prije nego li je utakmica počela. Naime, u Barceloninoj početnoj postavi nije bilo Lionela Messija, u kojem su svi navijači katalonskog kluba vidjeli spasitelja uoči "nemoguće" misije protiv sjajnog Bayerna.

Barcelona - Bayern 0:3

Bayern je s ukupnim rezultatom 7-0 razbio neprepoznatljivu Barcelonu, a to je najteži poraz bilo koje momčadi u polufinalu Lige prvaka! Njemački je prvak prvi nakon Real Madrida i 1960. godine nanio Barceloni poraz u obje utakmice nokaut faze europskog natjecanja, te joj nanio prvi poraz nakon 21 domaće utakmice u Ligi prvaka bez istoga. Ovo je ujedno bio i najteži poraz Barcelone u Ligi prvaka na Nou Campu od 1997. godine i 4-0 poraza od Dinama iz Kijeva.

Barcelona je u prvih 45 minuta još i bila konkurentna na travnjaku, ali se u nastavku nakon prvog pogotka u potpunosti raspala. Igra Katalonaca nije imala prepoznatljiv štih u kojem Xavi, Iniesta i Messi kreiraju gol-šanse. To se najbolje moglo vidjeti iz podatka da je najviše lopti u prvom poluvremenu podijelio stoper Pique, dok je Barcelona imala svega dva udarca prema golu Bayerna. Najbolju priliku prvog dijela imao je Xavi, kada je s nekih šest, sedam metara iz voleja tukao preko grede.

Svega tri minute igre u nastavku bile su dovoljne da i posljednji komadić Barceloninog broda potone. David Alaba odigrao je savršenu dijagonalnu loptu prema desnoj strani Bayernova napada, Arjen Robben ju je sjajno primio, obrušio se prema Barceloninom šesnaestercu, fintom na lijevu stranu izbacio Adriana i sjajno pogodio suprotni kut gola Victora Valdesa. Robben je postao prvi Nizozemac od 1997. godine i Phillipa Cocua koji je zabio Barceloni na Nou Campu.

Pritisak i entuzijazam Barcelone je potom splasnuo, što je omogućilo Bayernu da strpljivo gradi napade, te u konačnici do koljena potuče katalonski sastav.

U 72. minuti je Philipp Lahm prošao po lijevoj strani, ubacio oštru poluvisoku loptu prema petercu, gdje ju je u nastojanju da ju izbije Pique koljenom zakucao u vlastitu mrežu. Samo četiri minute kasnije Franck Ribery je prošao po istoj strani kao i Lahm nekoliko minuta ranije, ubacio visoku loptu na drugu vratnicu, gdje je Thomas Müller nadvisio svog čuvara i samo ubacio loptu preko glave Valdesa. Bio je to osmi pogodak Nijemca ove sezone u Ligi prvaka.

Zanimljivo, posljednja momčad koja je u polufinalu nekog europska natjecanja primila sedam i više pogodaka bio je CSKA iz Sofije, a momčad koji joj bugarskoj momčadi nanio težak poraz bio je Bayern 1982. godine.

Mario Mandžukić odigrao je svih 90 minuta u redovima bavarskog kluba i odradio strašan trkački posao. U nekoliko je navrata čak i odradio obrambene zadatke, dok se u pravoj gol-prilici nije našao.

Sada je jasno da će po prvi put nakon 12 godina Njemačka imati pobjednika Lige prvaka, a u finalu će se po prvi put u povijesti sastati dva njemačka kluba. (TS) 

Liga prvaka, polufinale, uzvrat:

Barcelona - Bayern 0-3 (Lahm 48, Pique 72-ag, Müller 76), prva utakmica: 0-4

Tijek utakmice: Barcelona - Bayern 0:3

90' Kraj utakmice.

75' GOOOOL!!! Muller je povisio na 3:0.

Barcelona - Bayern 0:3

73' GOOOOL!!! Autogol Piquea! Bayern vodi 2:0. Ribery je prošao po lijevoj strani, odigrao je povratnu prema Mandžukiću, Pique je naletio na loptu i zakucao je u vlastitu mrežu.

Barcelona - Bayern 0:2

65' Nakon Xavija, Vilanova je izveo i Iniestu.

58' Utakmica se u potpunosti primirila. Bayern sigurno kontrolira igru, a igrači Barcelone kao da su izgubili motiv.

48' GOOOOL!!! Robben je doveo Bayern u vodstvo. Sjajno ga je proigrao Alaba dijagonalnim pasom. Robben je varkom udesno izbacio Adriana, a potom lijevom nogom pogodio desni gornji kut.

Barcelona - Bayern 0:1

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena.

45' Žuti karton za Danija Alvesa.

40' Nakon pogrešne predaje lopte Javija Martineza, Adriano je pucao s distance, ali Neuer lako brani.

35' Robben je pucao s distance iako je mogao dodati...

32' Žuti karton za Robbena.

27' Velika šansa za Barcelonu. Xavi je volejom pucao preko gola.

25' Pique je opet klizećim startom spriječio da igrači Bayerna izađu sami pred Valdesa.

24' Prva prijetnja Barce. Pedro je pucao s vrha šesnaesterca, Neuer je izbacio u korner.

19' Još jedna velika šansa za Bayern. Pique je u zadnji trenutak blokirao Lahma.

12' Velika šansa za Bayern. Robben je izbjegao ofsajd zamku i krenuo sam prema Valdesu, mogao je pucati desnom nogom, no namještao se na lijevu i šansu je propala. Blokirao ga je Pique klizećim startom.

10' Bayern na otvorenju utakmice igra presing na zadnju liniju Barce.

4' Prvu ozbiljniju situaciju za postizanje pogotka kreirao je Bayern. Lahm je nakon brze kontre pucao s nekih 18 metara, ali lopta je završila u bloku Barcelone.

1' Utakmica je počela.

Postave:

Barcelona: Valdes; Alves, Pique, Bartra, Adriano; Song, Xavi, Iniesta; Pedro, Cesc i Villa

Bayern: Neuer; Lahm, Boateng, Van Buyten, Alaba; Javi Martínez, Schweinsteiger; Robben, Müller, Ribéry i Mandžukić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider