Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gusta završnica

Borussia prvi finalist: Real u finišu zamalo napravio čudo!

Borussia je na uzvrat donijela tri gola viška, što se pokazalo nedostižnim zaostatkom za Real.

Real Madrid je u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Borussiju Dortmund s 2:0, ali u finale su se plasirali Nijemci, ukupnim rezultatom 3:4!

Klubu iz Dortmunda ovo je prvo finale nakon 1997. godine kada su i osvojili pehar pobjedom protiv torinskog Juventusa.

Real žali zbog promašenih zicera na početku susreta

U 83. minuti uzvrata Borussia je imala finale u džepu jer je rezultat u tom momentu bio 0:0. No, u 88. je već bilo 2:0 za Real i posljednjih sedam minuta (pet minuta nadoknade) su gosti itekako strepili, ali Kraljevski klub nije došao do trećeg pogotka koji bi izrežirao veliki preokret i prolaz Reala u finale.

Real mora žaliti za uvodnih petnaest minuta i tri stopostotne šanse koje su propustili Higuain, Cristiano Ronaldo i Oezil. Moguće je da bi samo jedan pogodak iz te tri šanse promijenio tijek događaja na Bernabeu, no domaći se igrači nisu iskazali u niti jednom slučaju. Prvo je Gonzalo Higuain u 3. minuti pomalo traljavo pucao i pogodio Weidenfellera u nogu. Akciju je započeo Modrić, potom je Oezil lijepo našao Argentinca koji je ostao nedorečen.

Borussia ušla bojažljivo, ali Real to nije znao iskoristiti

U 12. je minuti Cristiano Ronaldo u šesnaestercu primirio loptu prsima i iz okreta pogodio vratara Borussije, a samo dvije minute kasnije je Oezil sebično opalio s desetak metara, malo iskosa, kraj gostujuće stative, makar je mogao, ili bolje rečeno, morao uposliti sammog Ronalda na drugoj strani.

Na tom startu utakmice je jasno bio vidljiv strah u igri Borussije, ali Real to ničim nije iskoristio. Nakon uvodnih petnaest minuta je Borussia primirila utakmicu, kompletna se atmosfera smirila, a domaća momčad sve je rjeđe i slabije prijetila. Ostatak poluvremena je prošao u dominaciji Reala, ali konkretnosti u napadu je izostalo.

U drugom poluvremenu su gosti došli do zraka, pa su sve ozbiljnije prijetili i bili opasniji od Reala. U 50. minuti je Lewandowski pogodio gredu, da bi u 62. Gündogan promašio nemoguće. S dva metra je njegov udarac skinuo Diego Lopez. Real je bio pomalo izgubljen u nastavku, igrao je nepovezano, a onda su dva igrača s klupe, Benzema i Kaka, unijeli novi dašak nade i ludnicu u završnici...

Nijemci izdržali totalnu opsadu

U 83. minuti je napokon Real zabio. Brza akcija Kake i Oezila je okončana pogotkom Karima Benzeme (31. pogodak u karijeri u Ligi prvaka) iz blizine i tada je krenula nova oluja prema vratima Weidenfellera. Real se probudio, a odjednom je i nova velika trema uhvatila igrače njemačke momčadi.

Na silu je lopta dolazila pred i u gostujući šesnaesterac, a jedna takva situacija u 88. minuti je donijela i drugi pogodak Reala. Na drugoj je stativi Benzema lijepo smirio loptu, vratio je do Sergija Ramosa (prvi pogodak u Ligi prvaka nakon listopada 2011. godine) koji ju je zakucao pod gredu.

Ipak, treći se put lopta nije zakoprcala u gostujućoj mreži, te je Borussia zadržala velikih 4:1 iz prve utakmice. Inače, Borussia je ovog utorka izgubila prvu utakmicu sezone u Ligi prvaka, ali to je njenim igračima bilo najmanje važne te večeri...

Luka Modrić je odigrao svih 90 minuta u domaćem sastavu, i bio je vrlo dobar.

Liga prvaka, polufinale (uzvratna utakmica):

Real Madrid - Borussia Dortmund 2:0 (Benzema 83, Sergio Ramos 88), prva utakmica 1:4

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider