Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijesna pobjeda Bayerna

Barcini igrači sasvim iskreno: Ni Messi nam ne bi pomogao!

Vezni nogometaš Bayerna Arjen Robben bio je iznimno zadovoljan načinom na koji je njegova momčad potvrdila nadmoć nad Barcelonom i u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 4-0 na Allianz Areni Bayern je s 3-0 slavio i na Nou Campu, a prvi od tri pogotka postigao je Nizozemac, koji je pak postao prvi igrač iz zemlje "tulipana" nakon Phillipa Cocua i 1997. godine koji je zabio Barceloni u gostima.

>> Bayern demolirao Barcelonu s ukupnih 7:0: Mandžo u finalu!

>> Robben igrač utakmice, Mandžukić trkom otvarao prostor suigračima

"Odigrali smo još jednu sjajnu utakmicu, a ova će pobjeda biti upisana u povijesnim knjigama. Igrali smo sjajno protiv momčadi koja je dominirala Europom u posljednjih pet sezona. Ovo je veliki rezultat", rekao je Robben za UEFA-u, te nastavio;

"Najvažnije je da smo cijelu utakmicu odigrali kao prava momčad. Ne samo u napadu gdje smo postigli tri pogotka, već i u obrani. Ako želimo osvojiti najveće klupsko natjecanje svijeta, onda moramo igrati kao momčad od obrane pa sve do napada", zaključio je brzonogi Nizozemac.

Stoper Barcelone Gerard Pique, strijelac autogola u nastavku utakmice, čestitao je Bayernu na ulasku u finale, te priznao ni da s velikim Lionelom Messijem ne bi napravili čudo.

"Ovo je bila jedna od najtežih večeri za nas. Nije lako biti u ovoj situaciji", započeo je pouzdani stoper katalonske momčadi.

"Treba čestitati Bayernu na sjajnoj utakmici. Bio je bolji od nas. Činjenica da Messi nije krenuo od prve minute je bila otežavajuća okolnost, ali čak i da je, teško da bi se promijenio konačan ishod", zaključio je realno Pique.

Bayern je s ukupnih 7-0 izbacio veliku Barcelonu, što je najveća pobjeda jedne momčadi u polufinalu nekog europskog natjecanja. Za naslov će 25. svibnja igrati protiv Borussije Dortmund, što će biti prvi njemački finale Lige prvaka u povijesti. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider