Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Šeici' ruše sve granice

Evo zašto Messi ima više motiva od Ronalda: Je li Barca poštenija od Reala?

Gostovanje u Istanbulu kod Galatasaraya za Real Madrid samo je usputna stanica na putu do jubilarnog desetog naslova prvaka Europe...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako će Jose Mourinho reći da nema opuštanja, Real je praktički već sve riješio u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u Madridu, gdje je ostvario pobjedu od 3:0 koja mu gotovo jamči prolaz u polufinale. Koliko god decibela proizvodili navijači Galatasaraya na Turk Telekom Areni, doista bi bilo pravo čudo da Real ne zadrži stečenu prednost sa Santiago Bernabeua.

>> Mourinho ništa ne prepušta slučaju, Terim spreman na sve

>> Odmetnici prkose na Westfalenu: Ovo je priča o 'dišpetu'

>> Barcelona ima 'plan B' za PSG: Messi se dobro osjeća, ali...

>> Luka Modrić od prve minute u 'paklu' Türk Telekom Arene!

Nakon što je već početkom zime bilo jasno da Real neće obraniti naslov prvaka Španjolske, „kraljevi“ su sve karte bacili na Ligu prvaka.

Real spašava sezonu samo s Ligom prvaka

Real može spasiti sezonu isključivo ako osvoji najcjenjeniji trofej. Kup kralja ipak je tek utješna nagrada.
Florentino Perez spava prilično nemirno. Godina je predsjedničkih izbora i ne bi mu baš odgovaralo da u kampanju za novi mandat uđe s teretom promašene sezone.

Ako Real dođe do „decime“, predsjednički izbori najvjerojatnije bit će samo formalnost, iako je baš Perez pobjedom na Lorenzom Sainzom empirijski dokazao da ni najvrjedniji pokal ne jamči sigurnu pobjedu na predsjedničkim izborima najvećeg kluba na svijetu.
Kako bi do maksimuma motivirao svoje trupe, Perez je obećao igračima izdašnu financijsku nagradu ako osvoje Ligu prvaka.

Igrači Real Madrid zaradit će 520.000 eura svaki ako osvoje Ligu prvaka

Na siječanjskom sastanku s kapetanima momčadi utanačena je konačna cifra: ako na Wembleyju podignu pehar Lige prvaka, svaki igrač koji je sudjelovao u kampanji zaradit će 520.000 eura u bruto iznosu. Premije za pobjedu nad Atleticom Madridom u Kupu kralja iznosit će 180.000 eura po igraču. Da kojim slučajem obrane titulu prvaka Španjolske, igrači Reala zaradili bi dodatnih 360.000 eura „po glavi“.

Igrači Barcelone dijele 27 milijuna eura

S druge strane, najveći Realov rival Barcelona sa svojim igračima dogovorila je nešto drugačiji „podjelu“ plijena ako osvoje peti naslov prvaka Europe. Barcelonini igrači podijelili bi među sobom 27 milijuna eura, ali taj novac ne bi se dijelio na iste dijelove već bi svaki igrač dobio svoj dio kolača manje-više prema učinku i modelu participacije, dakle prema broju nastupa i odigranih minuta.

Messi može zaraditi triput više od Ronalda

S obzirom da je u kampanjama obaju momčadi sudjelovao podjednak broj igrač, ne više od 25, lako se da izračunati da će najbolji igrači Barcelone zaraditi poprilično više od najboljih igrača Reala ako osvoje Ligu prvaka. Primjerice, Lionel Messi mogao bi uprihoditi oko milijun i pol eura, dakle triput više od Cristiana Ronalda.

PSG neće štedjeti: 'Krezovske' nagrade za Ibrahimovića i društvo

Za usporedbu, igrači Galtasaraya zaradili bi 25.000 eura u slučaju da izbace Real i plasiraju se u polufinale, dok bi nogometaši PSG-a bili nagrađeni s čak 400.000 eura „po glavi“ ako prođu Barcelonu, što je tek nešto manja svota koju će Ibrahimović i društvo uprihoditi za osvojeni naslov prvaka Francuske. A koliko bi zaradili da kojim slučajem dođu do naslova prvaka Europe, teško je i pretpostaviti. Čini se da bi samo nebo bilo limit.

Novi prvak Europe samo će od televizijskih prava zaraditi oko 65 milijuna eura te najviše 37.4 milijuna eura od Uefinih nagrada. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider