Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nemaju glamura, ali...

Došli su za petrodolare, ostali zbog ponosa: Je li Malaga podcijenjena?

Isco, što kvalitetom što godinama, odskače od ostatka udarne postave.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No priča ima širi kontekst, Malagina priča je zapravo priča o dišpetu, a Manuel Pellegrini najjači je adut andaluzijske momčadi. Čileanski trener, koji ima dozu Del Bosqueove aure. Znate onu poznatu priču o manjku glamura. Iako ga je naslijedio Mourinho u Realu, Pellegrini je zapravio bio vrlo brzo 'smaknut' u uredima kraljevskog kluba.

Bivši libero Universidad Chilea i čileanske reprezentacije ponovno je podsjetio kakav je meštar svog zanata. S Villarealom i Riquelmeom bio je penal od finala Lige prvaka 2006. Danas nije u tako dobroj situaciji, ali treba mu još jedno gostujuće remek djelo da iskleše novo čudo kako je to napravio s momčadi iz grada keramike – Villarealom.
Malaga je trebala biti još jedna lego kocka arapskih šeika. Pokupovali su štošta u ljeto 2011. da bi lova još brže otišla u vjetar. Europu Malaga iduće sezone neće igrati zbog neisplaćenih plaća. Uefa je bila nemilosrdna.

Malagini igrači s renomeom

Bacimo li pogled na svlačionicu Malage, otkrit ćemo možda i uzrok dobrih igara bez obzira na probleme s novcima. Dobar dio momčadi čine igrači s renomeom, respektabilnim karijerama u kojima su sigurno već dosta spremili u džep.

Toulalan, Demichellis, Saviola, Joaquin, Julio Baptista...svi su u nekoj fazi karijere, Ćirinim rječnikom, figurirali kao ''igrači od 20 milijuna eura''. Malagina momčad procjenjuje se na skromnih 103 milijuna eura, što bi u Engleskoj bio recimo prosjek, a u Primeri su po vrijednosti na sedmom mjestu.

Isco ruši prosjek, ali i protivnike

Prosjek godina prvih 11 protiv Borussije u prvoj utakmici bio je 26 i pol godina. Što govori da je riječ o iskusnoj ekipi, kojoj zapravo prosjek debelo ruši najbolji među njima, 20-godišnji Isco. Novi španjolski dragulj zabio je 12 pogodaka u 41 utakmici i u momčadi prepunoj iskusnih internacionalaca nametnuo se kao onaj koji najviše preuzima odgovornost.

Obrana u kojoj se za stoperske pozicije ''natječu'' iskusni Demichelis, Lugano i kapetan Weligton teško će se impresionirati najvatrenijim navijačkim tribinama Europe.

Dovoljno su lukavi i talentirani da preko Saviole, Santa Cruza, Baptiste, već spomenutog Isca naprave nered Kloppovoj momčadi. Iako je Darijo Srna prognozirao Borussiju u finalu, nešto se ipak pita momčad koja piše povijesni uspjeh kluba i igra isključivo za sadašnjost. Već sutra ih neće biti u Europi, a možda su baš zato posebno opasni...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider