Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponovno šokirao

Jedan od najvećih svih vremena: Bayern nije najbolja momčad Europe!

Nakon sezone u kojoj je Bayern osvojio trostruku krunu, uključujući i naslov u Ligi prvaka, legendarni brazilski nogometni velikan Pele (72) zaključio je kako Bavarci ipak nisu najbolja europska momčad...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Biti pobjednik Lige prvaka nije isto što i biti najbolja momčad u Europi. Bayern mora održati uspjeh kako bi pokazao da je najbolja momčad u Europi i to četiri do pet godina. Barcelona je to učinila nedavno, kao i Santos u moje vrijeme, dok su Benfica, Ajax, Milan i Real Madrid imali svoja zlatna razdoblja'', rekao je Pele za Bild.

''Bayern je i dalje daleko od nošenja epiteta "dragulj" svog vremena. Iako će možda uspjeti pod novim trenerom Pepom Guardiolom, koji je dominirao dok je bio u Barçi.

Što se tiče reprezentacija, Pele smatra Španjolsku i Njemačku glavnim favoritima Svjetskog prvenstva u Brazilu sljedeće godine, dok se nada da će "seleçao" podići razinu igre.

''Danas, godinu dana prije SP-a, Španjolska i Njemačka imaju najbolje momčadi. No, nadam se da će Brazil otključati svoj potencijal'', zaključio je Pele. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider