Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odgovorio na mnoga pitanja

Casillas: Držat ću jezik za zubima, a Mourinhu pokazati da je u krivu!

Iker Casillas odgovarao je na brojna novinarska pitanja i kazao štošta zanimljivog o odnosu s Mourinhom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Moram napornije trenirati, stisnuti zube i pokazati mom treneru Joseu Mourinhu da je bio u krivu. Ovakve pojave, kakva se meni dogodila, ponekad i nisu loše. Takve stvari čine vas još jačima", rekao je Casillas, živuća legenda kluba, koji je u minulih dana prvi puta u zadnjih 10 godina osjetio kako je pratiti utakmice s klupe, a da nije bio ozlijeđen ili na poštedi.

>> Ronaldov apel: Nemojte ga više vrijeđati, molim vas!

Dogodilo se to u zadnje dvije prvenstvene utakmice. Prvo u zadnjoj kalendarskoj utakmici u prošloj godini, na gostovanju kod Malage i porazu Real Madrida 3-2, a onda i u domaćem ogledu protiv Real Sociedada, u kojem je ''kraljevski klub'' slavio s 4-3, iako je već od 6. minute igrao bez isključenog vratara Antonija Adana. Dakako, Casillas je odradio ostatak te utakmice u kojoj je primio tri gola, ali je njegova momčad ipak pobijedila. Zaostatak za vodećom Barcelonom svejedno je i dalje golemih 16 bodova.

Casillas je u srijedu odradio cijelu uzvratnu utakmicu osmine finala Kupa kralja u kojoj je Real Madrid uz hat-trick Cristiana Ronalda slavio s 4-0, te je s ukupnih 5-2 prošao u četvrtfinale.

"Volim izazove. Želim pokazati samome sebi u ovim najtežim trenucima da sam vrijedan ove profesije, za koju sam trenirao od četvrte godine života. Moram napredovati i biti još bolji. Moram još napornije raditi i trenirati kako bih mogao dokazati da sam sposoban vratiti se u momčad i vratiti izgubljeno povjerenje."

O Mourinhovom eventualnom odlasku

"Ne znam što će odlučiti. Koliko ja znam, on ima ugovor do2016. godine. Ja također imam ugovor s klubom koji želim odraditi do kraja. Moj san je uvijek bio početi i završiti karijeru u Real Madridu. To je fantastičan klub. Ja sam iz Madrida i igram u najboljem mogućem klubu."

O podršci koju je primio od navijača Real Madrida…

"Zahvalan sam navijačima na podršci koju su mi uvijek iskazivali. Ja sam pod svjetlima reflektora od 17. godine i uvijek sam želio da navijači budu ponosni na mene. Osjećam se počašćen kada mi plješću i skandiraju moje ime."

O Mourinhovim tvrdnjama da je vjerovao kako je nedodirljiv

"Ne živcira me to, jer dolazi od čovjeka koji je zadužen za vođenje momčadi. Ja moram još više i kvalitetnije trenirati. Borim se samo sa sobom, moram se bolje pripremiti i vratiti trenerovo povjerenje."

O iskustvu izostavljanja iz početnog sastava na utakmici protiv Malage…

"Mourinho mi nikada nije govorio da ću braniti, pa nije trebao razgovarati sa mnom i kada nisam branio. Osim toga, Antonio Adan je odličan golman, krasan čovjek i prijatelj. Interes momčadi je važniji od mene."

O odbijanju preuzimanja kapetanske vrpce od Cristiana Ronalda u ogledu protiv Real Sociedada…

"Igrač koji krene u utakmicu kao kapetan treba i završiti utakmicu kao kapetan. Zato sam odbio. Usto, Cristiano je u briljantnoj formi u zadnje vrijeme i njemu je dobro došlo nošenje vrpce."

O Adanovom isključenju protiv Real Sociedada…

"Bio je isključen nakon šest minuta, pa što onda? Ja sam prije dvije godine bio isključen nakon 45 sekundi. On ima podršku nas suigrača i svi mu pomažemo."

O sjedenju na klupi…

"Morate izvući pozitivne stvari iz toga. Moram žestoko trenirati i držati jezik za zubima!" (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider