Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika bitka za 2. mjesto

United petardom kroz Leverkusen: Autogol Spahića i Šahtarov poker!

Manchester United i Šahtar velikim su partijama najavili međusobni obračun u posljednjem kolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United je u gostima s 5:0 pobijedio Bayer Leverkusen. Iako je igrao bez Robina van Persieja, Manchester United je razbio u Leverkusenu domaći Bayer s 5:0, čime je osigurao plasman u osminu finala. Time su Crveni vragovi postali prvi sastav koji je zabio pet pogodaka u BayAreni u jednoj europskoj utakmici.

Ramosova glupost nije koštala Real, Juve slavio hat-trickom Vidala

Dvoboj je s tribina pratio i bivši legendarni menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson, koji je sigurno bio vrlo zadovoljan s igrom cijele momčadi, ali posebno Waynea Rooneya. Iako nije zabio niti jedan gol, Rooney je sudjelovao kod prva četiri gola svoje momčadi.

Bayer Leverkusen - Manchester United 0:5

Prvo je u 22. minuti asistirao Valenciji za vodeći pogodak gostiju. Potom je u 30. minuti izveo slobodni udarac s lijeve strane, nakon kojeg je Emir Spahić nespretno zahvatio loptu glavom i proslijedio je u vlastitu mrežu.

U 66. minuti, nakon kornera s desne strane, Bayerov vratar Leno je obranio Rooneyev udarac, ali je odbijenu loptu Evans iz blizine pospremio u mrežu za 0:3. U 77. minuti, Rooney je lijepo asistirao Smallingu koji je iz blizine poentirao, a konačni rezultat postavio je Nani u 88. minuti. Sjajnom, dugom loptom proigrao ga je veteran Giggs, koji je odigrao cijelu utakmicu, a Portugalac je zaobišao domaćeg vratara i zabio posljednji pogodak na utakmici, te zaokružio fantastičnu predstavu svoje momčadi. Wayne Rooney je odlično odigrao i prvi dvoboj protiv Bayera, u kojem je United slavio na Old Traffordu s 4:2. Tada je bio dvostruki strijelac.

Šahtar - Real Sociedad 4:0

Šahtar je do druge pobjede u skupini stigao svladavši uvjerljivo u svojoj Donbass Areni momčad Real Sociedada s 4:0. Protiv istog suparnika je ukrajinski prvak slavio u i 1. kolu u San Sebastianu kada je pobijedio 2:0. Domaćini su poveli u 37. minuti, kada je Douglas Costa uposlio Luiza Adriana koji je zabio iz neposredne blizine. Alex Teixeira, dvostruki strijelac u prvoj utakmici protiv Real Sociedada, povisio je na 2:0 u 48. minuti, kada je vješto iskoristio pogrešku gostujuće obrane.

Douglas Costa je s nova dva gola dokrajčio Baske. Prvo je u 68. minuti poentirao fantastičnim topovskim udarcem lijevom nogom pod gredu na dodavanje Teixeire, a onda je u 87. minuti zabio još jedan gol. Akciju je pokrenuo Šahtarov kapetan Darijo Srna, koji je na desnoj strani uposlio Taisona, a ovaj je proslijedio loptu do Coste koji je zabio glavom.

Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta za domaću momčad. Ovo mu je bio jubilarni, 400. nastup u dresu Šahtara. Zanimljivo je spomenuti da je Srna uoči ove utakmice upisao već 48 nastupa u Ligi prvaka, jednako koliko i cijela startna postava Real Sociedada. Drugi Šahtarov hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva ušao je u igru u 75. minuti.

Manchester United s 11 je bodova osigurao prolaz među 16 najboljih. Šahtar je skočio na drugo mjesto s 8 bodova, Bayer je pao na treće sa 7 bodova, a bez izgleda za europsko proljeće je Real Sociedad s jednim bodom. O drugom putniku u osminu finala iz ove skupine odlučit će zadnja runda, u kojoj će Šahtar gostovati kod Manchester Uniteda, a Bayer kod Real Sociedada.

Manchester City - Viktoria Plzen 4:2

Manchester City je u D skupini teže od očekivanog na svom Etihadu pobiejdio češkog prvaka Viktoriju Plzen s 4:2. Sergio Agüero doveo je Građane u vodstvo u 33. minuti iz penala kojeg je sam izborio, nakon što je Rajtoral igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Plzen je do izjednačenja stigao u 43. minuti, kada je Horava odličnim udarcem izvan kaznenog prostora pogodio u kut gola Joea Harta.

Za novo vodstvo Cityja poentirao je Nasri udarcem s nekih sedam metara nakon ubacivanja Jesusa Navasa s desne strane. No, gosti iz Češke nisu se predavali, pa je Tecl u 69. minuti još jednom poravnao rezultat. Pobjedu su domaćinu osigurali Alvaro Negredo u 78. minuti, samo tri minute nakon ulaska u igru, odnosno Edin Džeko pogotkom u 89. minuti.

U ranijoj utakmici ove skupine, Bayern je u Moskvi slavio kod CSKA s 3:1.

Iz ove skupine u osminu finala idu Bayern i Manchester City.

Liga prvaka, 5. kolo:

Skupina A:

Bayer - Manchester United 0:5 (Valencia 22, Spahić 30 – ag, Evans 66, Smalling 77, Nani 88)

Šahtar - Real Sociedad 4:0 (Luiz Adriano 37, Alex Teixeira 48, Douglas Costa 68, 87)

Redoslijed: 1. Manchester United 11, 2. Šahtar 8, 3. Bayer 7, 4. Real Sociedad 1

Skupina D:

CSKA Moskva - Bayern 1:3 (Honda 62-11m / Robben 17, Götze 56, Müller 65-11m)

Manchester City - Viktoria Plzen 4:2 (Agüero 33 – 11 m, Nasri 65, Negredo 78 / Horava 43, Tecl 69)

Redoslijed: 1. Bayern 15. 2, Manchester City 12, 3. CSKA 3, 4. Viktoria Plzen 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider