Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka u Istanbulu

Ramosova glupost nije koštala Real, Juve slavio hat-trickom Vidala

Čileanski nogometaš Arturo Vidal je s tri pogotka donio Juventusu izuzetno važna tri boda u 5. kolu skupine B ovogodišnje Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobijedio je talijanski prvak na svom stadionu danskog prvaka FC Kopenhagen 3:1 čime je preskočio i Dance i Galatasaray na ljestvici. No, Juventus i dalje živi opasno: ima dva boda više od Galatasarayja, ali u posljednjem kolu odlazi baš u Istanbul gdje će biti krajnje napeto. Inače, Vidal je postigao dva gola (prva dva za Juventus, u 29. i 61. minuti) udarcima s bijele točke, a onaj u 63. minuti, na asistenciju Pogbe, je i definitivno odlučio pobjednika.

Napad talijanskih huligana u Torinu: Dvoje Danaca izbodeno nožem!

United petardom kroz Leverkusen: Autogol Spahića i Šahtarov poker!

Za dansku je momčad strijelac bio iskusni Šveđanin Olof Mellberg, koji je jednu sezonu u svojoj dugoj karijeri proveo i u Juventusu. Treba reći da je Vidal zabio više od polovice dosadašnjih Juventusovih pogodaka u Ligi prvaka, pet od devet.

Juventusu je pomogao i Real lakom 4:1 pobjedom protiv Galatasarayja u Madridu. Realu nije štetilo niti što je više od sat vremena igrao s igračem manje (isključenje Sergija Ramosa u 26., prekršaj kao posljednji igrač), niti što nije igrao ozlijeđeni Cristiano Ronaldo (nije nastupio niti hrvatski veznjak Luka Modrić).

Real Madrid - Galatasaray 4:1

Gareth Bale je u 37. minuti zabio prvi pogodak na utakmici. Odlično je Velšanin izveo slobodan udarac sa skoro 30 metara, te je u stilu Ronalda razveselio navijače. Istina, odmah je u idućem napadu Bulut izjednačiio za goste koji su, pak, potpuno pali u nastavku. Dokrajčili su ih Arbeloa (asistencija Di Marije), pa Di Maria (asistencija Arbeloe) i Isco, koji je postigao sjajan pogodak prije kojeg je ispremiješao skoro cijelu gostujuću obranu.

U posljednjem kolu Juventus odlazi u Istanbul, dok će Real igrati kod FC Kopenhagena.

Liga prvaka, 5. kolo skupine B:

Real Madrid - Galatasaray 4:1 (Bale 37, Arbeloa 51, Di Maria 63, Isco 80 / Bulut 38)

Juventus - FC Kopenhagen 3:1 (Vidal 29-11m, 61-11m, 63 / Mellberg 56)

Redoslijed: 1. Real Madrid 13, 2. Juventus 6, 3. Galatasaray 4, 4. FC Kopenhagen 4.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider