Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Željka Vele

Barcin 'sprovod' pretvorio se u 'brisanje poda' s Milanom

Barcelona se smije u brk cijelom svijetu. Prodala je super foru, proširila vijest da je ozbiljno bolesna i pustila neka se neprijatelji raduju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na lažnu dojavu, da će se u utorak 12. ožujka 2013., na Camp Nou održati sprovod najveće generacije u povijesti Barcelone, navukao se cijeli svijet. I onda, kada je imao maksimalnu pozornost, Mes que un club je obrisao pod s AC Milanom i poručio: „Halo, papci... malo ste se prerano veselili...“

>> Pogledajte kako je Messi silno razočarao mladu zvijezdu Milana!

>> Barca opet pod povećalom: Milan teško oštećen!

>> Messi se 'vratio' i održao lekciju: 'Trebala nam je noć poput ove!'

Devedeset Barceloninih minuta protiv Milana, računajući utakmice koje sam vidio, spada među one koje su najbliže nogometnom savršenstvu. Domaći igrači istrčali su na teren poput čopora gladnih lavova, ali vruće srce nije nimalo omelo ni zamutilo njihovu nogometnu fantaziju i tehničko savršenstvo. Kakva kontrola lopte u punoj brzini! Kakva ideja, kakva hrabrost...kakav nogomet!

Devedeset minuta na Nou Campu užasno je dugo. Oko televizijske kamere, negdje oko petnaeste minute, ulovilo je u krupnom planu lice Milanovog vratara Abbiatija. Čovjek je do tog trenutka već primio gol, spasio barem još jedan, preživio nekoliko šansi i živio pod stalnom opsadom. Izraz lica kao da je govorio – o Bože, a tek je 16. minuta... Što me još čeka...?

A opet, nogomet je i sinoć pokazao koliko tanka može biti crta između uspjeha i neuspjeha. Barcelona je odigrala savršenu utakmicu, a i u jednoj takvoj dogodi se trenutak kada Niang trči sam na Valdesa. Niang stativa, a Messi u sljedećoj minuti u mrežu...i adio Milan... A da je Niangova lopta ušla? Naravno ŠBB-KBB teorije su u startu promašene, no čisto teorije radi, zamislimo da je nakon prvog dijela rezultat bio 1:1. Kako bi se osjećali Messi i prijatelji? Što bi rekli? Odigrali smo fenomenalnih 45 minuta, a imamo gori rezultat nego kad smo počeli... Niang će svoj promašaj zasigurno sanjati. Onda kada zbog njega uopće uspije zaspati...

Usput, nešto se uzbunila i NASA. Navodno je sinoć na utakmici viđen vanzemaljac. Barem jedan, a neki kažu da ih je bilo i više. Ne zna se s kojeg su se planeta spustili, ali kaže NASA-in tehničar koji je usmjerio antene prema Nou Campu kako bi gledao utakmicu, da to što je jedan od njih, maskiran u Barcin dres s brojem deset, radio s loptom, sigurno ne može živ čovjek.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider