Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri sporne situacije

Barca opet pod povećalom: Milan teško oštećen!

Barcelona je demolirao Milan s 4:0 na Camp Nou i time je uspjela nadoknaditi poraz od 2:0 sa San Sira te se plasirati u četvrtfinale...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicu je obilježio briljantni Lionel Messi s dva pogotka, no iako se Barcina pobjeda doima čistom kao suza, ipak nije nedostajalo spornih trenutaka.

Barcelona - Milan 4:0

Kod rezultata 1:0 za Barcelonu, u 11. minuti, Abate je u šesnaestercu Milana, čini se, rukom s leđa gurnuo Pedra. Koliko jako, teško je procijeniti? Kako god, mađarski sudac Viktor Kassai pokazao je da se igra dalje, očito je smatrao da to nije dovoljno težak prekršaj da bi dosudio jedanaesterac za Barcelonu.

>> Barca 'samljela' Milan: Velika partija genijalnog Messija!

>> Trenutak koji je mogao slomiti Barcu: Niang tragičar Milana!

>> Slavlje u Barcinoj svlačionici: Nezaustavljivi smo kada...

Druga sporna situacija na utakmici dogodila se nakon što je Niang promašio najbolju šansu na utakmici za Milan u 38. minuti. Nakon što se lopta odbila od vratnice, došla je do Boatenga koji prizemno centrira s lijeve strane, no udarac mu u šesnaestercu Barce blokira klizećim startom Gerard Pique. Boateng je podigao ruku tražeći igranje rukom i jedanaesterac, no Kassi je procijenio da nema ni govora o najstrožoj kazni.

Na usporenoj snimci doista je teško procijeniti je li lopta udarila u ruku Piquea prije no što se odbila od leđa, ali i ako jeste, čini se da nije bilo namjere te da se radi o takozvanom prirodnom položaju ruke.

Međutim, minutu kasnije dogodio se očiti previd pomoćnog suca kod drugog gola Messija. Usporena snimka pokazuje da je Messi bio u zaleđu kod primanja lopte nakon dodavanja Inieste. Analiza engleskog ITV-a pokazuje da je Messi bio točno 32 centimetra iza obrane Milana u trenutku dodavanja lopte. Dakle, u ovoj situaciji Milan je sasvim sigurno oštećen. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider