Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Ratko Rudić: Glavni cilj ove godine su OI u Pekingu

Naša je obveza da se na svakom natjecanju borimo za odličja pa ćemo tako i na Europskom prvenstvu, što će se od 4. do 13. srpnja održati u Malagi, igrati najbolje što možemo svjesni da nosimo titulu svjetskih prvaka i da smo mi domaćini Europskog prvenstva 2010. godine, izjavio je danas uoči puta na EP u Malagi predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik reprezentacije Ratko Rudić naglasio je da su se naši reprezentativci za EP pripremali 19 dana, ali da je EP samo dio priprema ka glavnom cilju nastupu na Olimpijskim igrama u Pekingu.

" Svi naši reprezentativci, osim Hinića i Barača, igraju za Jug ili Mladost, a ta dva kluba su odigrali četiri uzakmice završnice našeg prvenstva i sudjelovali na Final Fouru Eurolige. Zbog toga je prvi dio priprema u Dubrovniku i SAD bio nešto lakši ali sada je iskristaliziran popis od 15 igrača s kojeg je zbog ozljede ramena otpao vratar Josip Pavić, koji će se priključiti repreuzentativcima u Varaždinu, u kojem se odmah nakon europskog prvenstva nastavljaju pripreme za Peking.

Na put u Malagu Rudić vodi:

vratare:- Frano Vićan i Ivo Brzica

centri - Igor Hinić, Mile Smodlaka i Nikša Dobud

braniči - Damir Burić, Andro Bušlje, Aljoša Kunac i Samir Barač

napadači - Zdeslav Vrdoljak, Maro Joković, Teo Đogaš, Pavo Marković, Miho Bošković i Sandro Sukno.

Na tehničkom sastanku svih sudionika prvenstva 3. srpnja, Rudić će reći koja dva igrača neće ući u zapisnik te napomenuo da već danas zna njihova imena, odnosno sastav koji će igrati na EP u Malagi, ali ga nije želio otkriti prije tehničkog sastanka.

Na EP-u u Španjolskoj Hrvatska će nastupiti u skupini A sa reprezentacijama Mađarske, Španjolske, Grčke, Slovačke i Crne Gore, dok će u skupini B igrati Srbija, Rumunjska, Italija, Rusija, Njemačka i Makedonija.

Prvu utakmici naši igraju 4. srpnja u 19,30 protiv Mađarske, dok ig sutradan u 21 sat očekuje utakmica protiv domaćina - Španjolske.

Kapetan reprezentacije Zdeslav Vrdoljak kazao je da je bolje da na početku natjecanja odigramo protiv najboljih selekcija. "Atmosfera u momčadi u mnogome me podsijeća na onu uoči i za vrijeme Svjetskog prvenstva u Melbourneu, a najvažnije je da smo svi zdravi", kazao je Vrdoljak.

Konferenciji su nazočili glavni tajnik HVS-a Renato Živković i direktor reprezentacije Jurica Premuž, koji će s igračima krenuti na put 1. srpnja. u jutarnjim satima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider