Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Plivanje: Sanja Jovanović izjednačila europski rekord na 50 leđno

Najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović izjednačila je europski rekord na 50 leđno prvoga dana plivačkog mitinga Zlatni medvjed u Zagrebu, dok je Duje Draganja bio drugi na 50 slobodno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jovanović je plivala 50 leđno za 28.05 sekundi, što je identično vrijeme europskog rekorda kojeg je ove godine na Europskom prvenstvu u Eindhovenu postavila Ruskinja Anastasija Zujeva. Dubrovkinja je u Zagrebu zasigurno mogla i po prvi puta u karijeru otići ispod 28 sekundi da na 40. metru prilikom zaveslaja nije rukom udarila u zaštitnu barijeru koja dijeli staze i gotovo se zaustavila.

Jovanović je danas plivala i 200 leđno, te osvojila treće mjesto, ali je postavila i novi hrvatski rekord u uvoj disciplini. Sa vremenom 2:12.65 Sanja je za 1.11 sekundi bila brža od svog staroga rekorda kojeg je postavila na Olimpijskim igrama u Ateni 2004.

Duje Draganja u Zagrebu nije uspio pobijediti u svojoj paradnoj diciplini na 50 slobodno. Duje je nešto lošije startao i morao se zadovoljiti drugim mjestom i rezultatom od 22.55 sekundi, dok je pobjednik utrke bio britanski veteran Mark Foster sa 21.96 sekundi.

Gordan Kožulj je u muškoj utrci na 50 leđno oborio hrvatski rekord sa rezultatom 25.62 sekundi. Kožulj je išao 16 stotinki brže od staroga rekorda Marka Strahije iz Kranja 2007.

Uspješan dan imala je i Smiljana Marinović koja je 100 prsno isplivala za 1:10.79 minuta, što je B olimpijska norma koja je navjerovatnije vodi na Olimpijske igre u Pekingu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider