Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Policija protiv sukoba Hrvata i Bošnjaka zbog utakmice Njemačka : Turska

Na području Mostara i Stoca u srijedu navečer su uoči susreta polufinala na EURU između Njemačke i Turske raspoređene velike policijske snage kako bi spriječile izgrede između Hrvata i Bošnjaka koji su se obračunali s policijom nakon utakmice Hrvatske i Turske u četvrtini završnice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Policijske snage, uključujući specijalce, vidljive su na skoro svim važnijim raskrižjima u gradu, mjestima gdje se organizirano promatra održavanje utakmice, a napose duž prometnice Bulevara, bivšoj ratnoj crti razdvajanja u gradu.

U većinskom bošnjačkome dijelu grada izvješene su turske zastave a nemali broj osoba ima dresove turske nacionalne nogometne vrste, dok se u većinskom hrvatskom, zapadnome dijelu grada podržava reprezentacija Njemačke.

Sličan scenarij je bio protekle subote kada su Hrvati navijali za nogometnu reprezentaciju Hrvatske a Bošnjaci za Tursku.

U izgredima koji su uslijedili nedugo nakon susreta devet je izgrednika ozlijeđeno te 16 pripadnika policije koja je ipak uspjela spriječiti obračune hrvatskih i bošnjačkih huligana. Privedene su 32 osobe i uništena četiri službena policijska vozila. Policija je tijekom tjedna nadležnome tužiteljstvu podnijela prijave protiv 40 osoba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider