Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Mostarska policija u strahu od nereda tijekom utakmice Hrvatska - Turska

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije uspostavilo je u srijedu posebni stožer, angažiralo sve raspoložive snage i zatražilo potporu policijskih snaga iz triju županija kako bi spriječili moguće izgrede između Hrvata i Bošnjaka nakon četvrtfinalnog ogleda Hrvatske i Turske na europskom nogometnom prvenstvu u Austriji u petak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U pitanju je uobičajena praksa. Nije u pitanju nikakav krizni stožer niti takvo što postoji. To je zapovjedno mjesto kojega će predvoditi policijski komesar", izjavio je za HINA-u glasnogovornik uprave policije MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak. U ovaj stožer će biti uključeni svi načelnici policijskih uprava iz ove županije sa sjedištem u Mostaru.

Dodao je kako je zatražena potpora ministarstava unutarnjih poslova susjednih županija - sarajevske, zapadnohercegovačke i hercegbosanske županije.

"Već smo dogovorili pomoć. U pitanju je redovita suradnja koja je realizirana i ranije kada su bile igrane druge veće utakmice", dodao je Bošnjak.

Kako navode lokalni mediji u Mostaru, s godišnjih su odmora vraćeni policijski specijalci, dok lokalni internetski portali tvrde da se po forumima dogovaraju međusobni obračuni hrvatskih i bošnjačkih huligana nakon nogometnog susreta u petak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider