Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Tko je od poznatih bodrio Vatrene?

Među tisućama navijača koji su bodrili našu nogometnu reprezentaciju, bilo je i mnogo poznatih lica. Vatrene navijačice su i djevojke nekih naših nogometnih zvijezda.

Pozitivnog navijačkog duha i točnih prognoza utakmice u Klagenfurtu nije nedostajalo. Među 30.000 'kockastih' koji su došli bodriti naše, pojavile su se i brojne face iz Hrvatske. Tako su braća Mamić slavila i prije početka utakmice.

- Naše igrače treba što više implementirati među navijače, među supruge, prijatelje, političare, jer od njim mi crpimo snagu, rekao je Zdravko Mamić.

- Lijepo je vidjeti žene na stadionu. To daje posebnu draž. Naravno da se nogometaši na terenu vežu uz ljepotice, rekao je Zoran Mamić.

Neizostavna snaga našh reprezentativaca svakako su njihove ljepše polovice. I dalje uvjerljivo obožavana među navijačima, supruga je Roberta Kovača. Iako su neke druge supruge igrača kud i kamo poznatije, Anica Kovač je na prošlom EP-u proglašena najljepšom gospođom. Stoga će mnoge oči i objektivi na utakmicama naše momčadi biti uprte baš u nju.

No, u Klagenfurtu je zasjala i mlada ekonomistica Mirela Forić, odabranica vlasnika prvog pogotka na utakmici, Darija Srne. Samozatajna Mirela ne planira propustiti ni jednu utakmicu, a vjeruje kako ćemo dogurati do samog finala.

- U svakom slučaju nadam se da ćemo pobijediti, rekla nam je.

- Ma uopće ne bi imalo smisla živjeti da nema žena. Ženama je mjesto ne samo u nogometu nego i u politici, kao i u gospodarstvu, rekao je Zdravko Mamić.

Obiteljske radosti spriječile su neke supruge naših reprezentativaca pri dolasku u Klagenfurt, jer očekuju prinove. Tako se gospođe Olić, Petrić i Budan, kako doznajemo, čuvaju za finale. Vjerujemo, imale su tremu i ispred televizora.

- Ja mislim da je lakše igrati nego gledati, a kad mi brat igra strah me da nešto ne uprska pa da me onda poslije navijači ne napadaju, kaže Josip Šimić.

S hordom navijača stigla je i najpoznatija Farmerka koja nam je priznala kako je prvu tekmu u Beču propustila no zato ostaje na EURU do kraja.

- Trebamo biti tu i podržavati svaku tekmu naših, rekla nam je Mia Kovačić.

Nekima je bio san doći na Euro. Tako je napoznatiji zaštitar platio taj dan 1.000 eura za kartu, a vjerojatno bi dao i mnogo više da barem na jedan dan može biti nogometaš.

- Ja sam kao mali trenirao nogomet pa sam prešao na borilačke sportove. Htio sam biti popularan kao nogometaš, ali nisam uspio, rekao nam je Zlatko Marić. 

Naša zaljubljena repka je uspjela, idemo dalje. Četvrtfinale je osigurano, a vjerujemo kako će poznati Hrvati i dalje biti u prvim navijačkim redovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider