Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Video: Slavlje navijača u Hrvatskoj, na ulicama Klagenfurta pjesma i suze

Nakon nedjeljnog slavlja, poslije utakmice protiv Austrije, i u četvrtak su pucale petarde i gorile bengalke u svim krajevima Hrvatske nakon sjajne pobjede naših nogometaša u susretu s Njemačkom na Europskom nogometnom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

Kiša ni u jednom trenutku nije omela najvatrenije navijače koji su na trgovima većine naših gradova pratili utakmicu na velikim ekranima. Jednako uzbudljivo i radosno bilo je na Trgu bana Jelačića i na Bundeku u Zagrebu, kao i na "Starom hajdukovom placu" u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Zadru, Šibeniku, Virovitici, Sisku...

Tijekom utakmice ulice svih tih gradova bile su puste, a odmah po završetku na njih su izišli razdragani navijači i u većini njih formirali kolene automobila okićene hrvatskim zastavama i trubama i pjesmom davali oduška svom veselju.

Riječani i stanovnici okolnih mjesta po završetku utakmice krenuli su tradicionalno ka središtu grada gdje se na Jelačićevom trgu pokraj fontane proslavljaju pobjede hrvatske nogometne reprezentacije. Vozila okićena zastavama i sličnim prigodnim rekvizitima prolaze gradskim ulicama ka središtu uz trubljenje i pokliče navijača u njima. Od završetka utakmice ispaljuju se rakete iznad grada. Među veselijim lokacijama u Rijeci danas bio je Koblerov trg gdje je bilo organizirano praćenje utakmice na velikom video-zidu. Ovdje, kao i u ugostiteljske objekte po cijelom središtu grada, koji su redom postavili televizijske prijemnike na svoje terase, navijači u crveno-bijelim odjevnim kombinacijama počeli su se okupljati staima prije susreta, unatoč kiši.

>> Hrvatski trijumf nad Njemačkom

>> Bilić: Bili smo bolji, Löw: Hrvatska nas je nadigrala

Osječani su oduševljeni pobjedom hrvatske reprezentacije nad njemačkom, odmah nakon završetka utakmice u velikom broju automobila krenuli prema središtu grada.Uz trubljenje i hrvatske zastave kojima mašu iz automobila, na sve strane se ori pjesma i izražava oduševljenje pobjedom. Utakmice su se gledale osim u kućama, u svim osječkim kafićima u kojima su se cijeli dan puštale navijačke pjesme. Osječani su danas od najmanjeg uzrasta do odraslih uglavnom bili s nekim od navijačkih obilježja. 

Osječka policija je izvijestila da za sada nije bilo incidenata, niti prometnih nesreća, ali upozoravaju građane da paze kako voze, posebice što su ceste mokre od kiše koja pada cijelo poslije podne i večer.

Neposredno nakon velike pobjede nogometne reprezentacije Hrvatske nad Njemačkom na splitskoj rivi su se počele okupljati skupine navijača noseći zastave i obučeni u dresove s napisima hrvatskih nogometnih reprezentativaca slaveči na taj način pobjedu.

Više navijača slaveči pobjedu skakalo je sa splitske rive u more za vrijeme trajanja nogometne utakmice splitske ulice su bile potpuno puste, svi ugostiteljski objekti bili su puni gledatelja koji su pratili meč.

Nakon što je sudac označio kraj utakmice splitski lokali su masovno počeli puštati domoljubne pjesme proslavljajući pobjedu.

Navijači slavili i na ulicama Klagenfurta

Za vatreno ludilo i veliko slavlje pobrinuli su se i sjajni hrvatski navijači.

Slavlje navijača u kocikcama trajati će do dugo u noć. Sreća, ponos, suze, pjesma sve je večeras na ulicama Klagenfurta.

Više na www.euro.dnevnik.hr .

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider