Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
slijedi im - norveška

Slovenci ostali u igri za polufinale Europskog prvenstva: Preokretom do pobjede nad senzacijom Eura

Slovenci su pobijedili Portugal, najveću senzaciju Europskog rukometnog prvenstva, i ostali u igri za polufinale Eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenija je u susretu 3. kola skupine II drugog kruga Europskog prvenstva pobijedila Portugal, čime je produžila nadu da će se plasirati u polufinale. Slovenci su slavili rezultatom 29:24.

gol expired Hrvatska želi domaćinstvo Svjetskog rukometnog prvenstva: Evo gdje bi se i kako igralo divider

Portugal je sjajno igrao u prvih 40 minuta utakmice, vodio na poluvremenu 15:14, no onda se u posljednjih 20 minuta ukazao Jure Dolenc. Nakon samo jednog gola u prvih 30 minuta, Dolenc je zabio pet pogodaka u manje od 20 minuta i odveo Sloveniju do +5.

U prvom dijelu je fenomenalan bio Blaž Janc, koji je zabio pet pogodaka u prvih 30 minuta, a do kraja još dva. Borut Mačkovšek pridodao je šest pogodaka, a Miha Zarabec četiri.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

S druge strane Andre Gomes je bio najbolji strijelac sa šest pogodaka.

Ovom pobjedom Slovenija se izjednačila s Norveškom na vrhu skupine sa po šest bodova, no Norvežani će svoju utakmicu 3. kola drugog kruga natjecanja tek odigrati. Suparnici će im biti Islanđani, koji moraju pobijediti Norvežane da bi ostali u igri za polufinale.

Slovenija je isto tako osigurala najmanje treće mjesto u skupini, što ju u najlošijem scenariju odvodi u borbu za peto mjesto, a to razigravanje sigurno vodi na kvalifikacije za Olimpijske igre. 

gol expired Najbolji igrač Eura u Hrvatskoj tvrdi: ''Nitko ne može pobijediti Norvežane'' divider

U svakom slučaju Norveška i Slovenija odlučivat će o prvom mjestu u skupini u posljednjem kolu, s tim da će Slovenci u slučaju poraza morati dočekati "kiks" Mađarske u obje utakmice do kraja. 

Mađari večeras igraju protiv domaćina Švedske, koja je izgubila sve šanse za prolaz u polufinale. U slučaju pobjede izjednačit će se sa Slovenijom po broju bodova, ali će biti ispred nje zbog boljeg međusobnog omjera. 

Dvije pobjede Mađarskoj osiguravaju polufinale, osim u slučaju zatvaranja kruga tri reprezentacije sa po osam bodova, gdje bi odlučivala gol-razlika. Tada bi Slovenija bila u prednosti, jer je Mađarska izgubila od Norveške sa sedam golova razlike, a dobila Slovence sa samo jednim golom prednosti. Da bi Mađari prošli Slovenija bi morala slavili protiv Norveške s čak 12 golova razlike. 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider