Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novi spektakl?

Hrvatska želi domaćinstvo Svjetskog rukometnog prvenstva: Evo gdje bi se i kako igralo

Hrvatski rukometni savez kandidirao se za domaćinstvo svjetske smotre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska se, skupa s Danskom i Norveškom, kandidirala za domaćinstvo Svjetskog rukometnog prvenstva 2025. godine!

Informacija je to koja nije od jučer, ali sada se konačno iskristaliziralo na koji bi način svjetska smotra ponovno bila održana u Hrvatskoj.

Još prije godinu i pol puštali su se probni baloni kako će se Hrvatska sama prijaviti za domaćinstvo svjetske smotre, baš kao što je to bio slučaj 2009. godine. Istovremeno, zajedničku kandidaturu tada su bile složile Danska, Norveška i Švicarska, ali kako su Švicarci u međuvremenu odustali, onda je pao dogovor i Hrvatska se priključila Skandinavcima.

"Jedna država nema dovoljno sredstava za organizaciju, a pogotovo država poput naše. Prvi put bi bila organizacija između skandinavskih zemalja i zemlje iz srednje odnosno jugoistočne Europe", izjavio je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Grahovac je otkrio i gradove u kojima bi se igralo:

"Zagreb, Split, Poreč i Varaždin te, prvi put, Dubrovnik, ali pod uvjetom da se sagradi dvorana od barem 5000 sjedećih mjesta."

Četiri skupine u Hrvatskoj, ali i polufinale

U Hrvatskoj bi se igrale četiri skupine prvog kruga, dvije skupine drugog kruga, dvije utakmice četvrtfinala te jedno polufinale. Sve ostalo bi se igralo na sjeveru Europe s tim da bi norveška prijestolnica Oslo bio poprište odigravanja utakmice za treće mjesto i finala.

Potreba za ovoliko velikim brojem gradova (u Danskoj bi se igralo u Kopenhagenu i Herningu, a u Norveškoj u Trondheimu, Stavangeru, Drammenu i Oslu) postoji zbog činjenice da će to biti treće Svjetsko prvenstvo zaredom na kojem će sudjelovati 32 reprezentacije.

Egipat 2021. te Poljska i Švedska 2023. bit će svjetska prvenstva u tom proširenom izdanju, s 32 ekipe.

gol expired Najbolji igrač Eura u Hrvatskoj tvrdi: ''Nitko ne može pobijediti Norvežane'' divider

Na koncu, ono što ne treba preskočiti: jedini protukandidat Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj za domaćinstvo Svjetsko prvenstva 2025. je Mađarska, ali postoji jedan ozbiljan razlog zbog kojeg je naša (i skandinavska) kandidatura u prednosti. Mađari će, naime, 2022. biti domaćini Europskog prvenstva zajedno sa Slovačkom, a nekako je teško povjerovati da će u tako kratkom roku dobiti dva velika natjecanja...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider