Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
prvi favoriti, ali...

Najbolji igrač Eura u Hrvatskoj tvrdi: ''Nitko ne može pobijediti Norvežane''

Norveška je prema većini prvi favorit za zlato na Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska još uvijek čeka protivnika u polufinalu Europskog rukometnog prvenstva, a neće ga saznati niti danas nakon utakmica 3. kola u skupini II. O svemu će odlučivati posljednje kolo, u kojem se u 16 sati u srijedu sastaju Hrvatska i Španjolska, koje će onda čekati rasplete utakmica u drugoj skupini.

Podsjetimo, Španjolcima je zbog bolje gol-razlike dovoljan remi da osiguraju prvo mjesto, dok bi Kauboji u polufinale kao prvi išli samo uz pobjedu.

gol expired Težak udarac za potencijalnog suparnika Hrvatske na putu do jedinog zlata koje nam nedostaje divider

Mnogo je kompliciranija situacija u skupini II, u kojoj su, podsjećamo, svi očekivali aktualne olimpijske i svjetske prvake Dance te Francuze, no obje reprezentacije ispale su šokantno već u prvom krugu. No zato su se za uzbuđenja pobrinuli Slovenci, Mađari i Portugalci, koji se uz favorita Norvešku i dalje bore za plasman u polufinale.

Finalist iz Hrvatske podbacio

Razočarali su domaćini završnice Eura i finalisti od prije dvije godine u Hrvatskoj. Šveđani su u drugi krug ušli s dva poraza i razočarali su navijače koji su se nakon ispadanja Danaca i Francuza poveselili možda novom polufinalu, čak i finalu.

Danas pak mogu jedino pomrsiti račune Mađarima uoči ludog zadnjeg kola u kojem će se za polufinale tući Portugal i Mađarska te Slovenija i Norveška. Obje te utakmice se igraju poslije naše, pa Hrvati i pogotovo Španjolci neće moći kalkulirati i birati protivnika.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Norvežani ovaj put neće izgubiti od domaćina

Naravno da bi svi htjeli izbjeći Norvešku, koja se prometnula u prvog favorita za zlato. Igranje u Švedskoj praktički im je domaći teren, a dva uzastopna izgubljena finala Svjetskog prvenstva, u kojima su ih porazili upravo domaćini Francuzi pa Danci, velik su motiv Norvežanima da napokon odu do kraja na jednom turniru.

''Apsolutno sam uvjeren da će Norveška osvojiti zlato'', rekao je javno najbolji švedski rukometaš i najbolji igrač Eura u Hrvatskoj prije dvije godine Jim Gottfridsson.

''Nitko ne može pobijediti ovakvu Norvešku'', dodao je rukometaš Flensburga.

I s njim se slažu mnogi rukometi stručnjaci. No mi se nadamo da bi, recimo, Hrvatska mogla biti ta. Nadaju se i europski prvaci Španjolci, a nadaju se i naši susjedi Slovenci, koji su igrali sjajno do poraza od Mađara koji je naše sjeverne susjede gurnuo u bolju poziciju uoči posljednja dva kola.

Čini se da će Norvežani ipak do te jedinice, a onda se nadamo da mogu i Hrvati, pa da se vidimo u velikom finalu.

Utorak:
16:00 Portugal - Slovenija
18:15 Norveška - Island
20:30 Mađarska - Švedska

Srijeda:
16:00 Portugal - Mađarska
18:15 Norveška - Slovenija
20:30 Island - Švedska

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider