Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sagosen & co gaze

Moćni Norvežani sredili i Šveđane: Još jedan domaćin neće igrati polufinale rukometnog Eura!

Norveška zasad vodi u skupini koja se igra u Malmöu i na milimetar je od polufinala Europskog prvenstva.

Utučeni Šveđani (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon Austrije, bez izgleda za ulazak u polufinale ostao je još jedan domaćin Europskog prvenstva u rukometu - Švedska - koja je izgubila od Norveške na svom terenu u Malmöu i time ostala bez ikakvih šansi da se plasira u borbu za medalje.

Norvežani su slavili s 23:20 i sada, uoči posljednja dva kola u ovoj skupini, drže prvo mjesto u skupini sa šest bodova.

Norvešku je do pobjede vukao Sander Sagosen s osam golova, Petter Overby i Magnus Joendal zabili su po tri gola, dok je Torbjoern Bergerud sakupio 12 obrana. U švedskim redovima najefikasniji bili Lucas Pellas s pet i Jerry Tollbring s tri gola.

Norvežani drže sve konce

Izabranici Christiana Bergea, osim što imaju više bodova, imaju i bolji međusobni omjer i od Portugala i od Mađarske te definitivno imaju najveće šanse da na koncu završe prvi u skupini. U utorak će igrati protiv Islanda, a u srijedu protiv Slovenije.

Naravno, ovisit će ponešto i o drugim rezultatima, ali ako je itko u ovom društvu sam gospodar svoje sudbine, onda je to Norveška.

U trećem kolu, 21. siječnja sastaju se Portugal - Slovenija, Norveška - Island i Mađarska - Švedska. Posljednje kolo na rasporedu je 22. siječnja, a snage će odmjeriti Portugal - Mađarska, Norveška - Slovenija, te Island - Švedska.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider