Rukomet 2020
SPORTOVI
Rukomet 2020
Uigravanje za Euro

Kauboji napokon kompletni: Ozljede bitno narušile Červarove planove

Reprezentacija se konačno kompletirala, jer su se priključili i igrači koji nastupaju u Njemačkoj, tako da će izbornik Lino Červar, napokon moći početi uigravati ekipu prema svojim vizijama i željama.

Lino Červar (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u srijedu u Zagrebu te odmah potom krenula u Poreč gdje će odraditi posljednji dio priprema za rukometni Euro koji će se održati u Švedskoj, Norveškoj i Austriji od 9. do 26. siječnja.

Reprezentacija se konačno kompletirala, jer su se priključili i igrači koji nastupaju u Njemačkoj, tako da će izbornik Lino Červar, napokon moći početi uigravati ekipu prema svojim vizijama i željama.

Ostaje žal što u tim pripremama, ali i na EURU neće moći računati na trojicu igrača koji su se ozlijedili tijekom priprema, Lovru Mihića, Frana Miletu i Luku Šebetića što bitno mijenja planove i ideje izbornika Červara kada je igra u pitanju, a posebno obrana.

Naime, barem dvojica od njih trojice, našla bi svoje mjesto u ekipi koju će hrvatski izbornik odvesti u Graz na prvi krug Europskog prvenstva.
Kapetan Domagoj Duvnjak uoči odlaska u Poreč izjavio je kako je spreman za nastup na EP.

"Grupa izgleda lakša na papiru, ali to nije tako, mislim da je jako nezgodna i da su jako teške utakmice. Kao i svake godine, ponavljam da je prva utakmica najteža, ova s Crnom Gorom. Ja sam zdrav i jedva čekam početak", rekao je Duvnjak.

U sklopu trećeg ciklusa priprema u Poreču igrat će se i Croatia kup na kojem uz Hrvatsku još sudjeluju BiH i Katar. Upravo te dvije reprezentacije otvaraju turnir u petak 3. siječnja susretom u 18 sati u Žatiki. Dan kasnije, 4. siječnja u 16.50 sati igraju Hrvatska i BiH, a turnir se završava u nedjelju 5. siječnja susretom Hrvatska - Katar, koji također počinje u 16.50 sati.

Hrvatska će u prvom krugu EP-a igrati u Grazu s Crnom Gorom, Bjelorusijom i Srbijom.

Popis igrača za treću fazu priprema:

Marin Šego – Montpellier
Matej Ašanin – PPD Zagreb
Zlatko Horvat – PPD Zagreb
Vlado Matanović – Gorenje Velenje
David Mandić – PPD Zagreb
Valentino Ravnić – PPD Zagreb
Željko Musa – Magdeburg
Marino Marić – Melsungen
Marin Šipić – PPD Zagreb
Domagoj Duvnjak – THW Kiel
Marko Mamić – Leipzig
Josip Šarac – Celje PL
Matej Hrstić – PPD Zagreb
Luka Cindrić – Barcelona
Igor Karačić – Vive Kielce
Luka Stepančić – MOL-PICK Szeged
Josip Vekić – PPD Zagreb
Ivan Martinović – Hannover-Burgdorf
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati