Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"To nije pošteno!"

Španjolski izbornik napao organizatore rukometnog Eura: "Zašto nemamo svi iste uvjete?!"

Furija je u obranu naslova prvaka Europe krenula furiozno, ali nisu baš sa svime zadovoljni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Španjolske, koja brani naslov prvaka Europe osvojen u Hrvatskoj prije dvije godine, nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u rukometu, započela je u skladu sa svojim nadimkom - furiozno.

Furija se u prvom kolu skupine C s lakoćom obračunala s Latvijom, koja je debitant na rukometnom Euru.

Međutim, taj uvjerljivi trijumf (33:22) nije spriječio španjolskog izbornika Jordija Riberu da odasla poruku upućenu čelnim ljudima europskog rukometa.

Trondheim, Beč, Stockholm

Razlog za njegov gnjev stoji u rasporedu natjecanja koji je namijenjen Španjolcima (i svima ostalima smještenima u skupinu C). Španjolska prvi dio grupne faze igra u norveškom Trondheimu, zatim u drugom krugu stiže u Austriju, u Beč, a potom, ako izbori plasman u polufinale, iznova odlazi u Skandinaviju, u švedsku prijestolnicu Stockholm, gdje će se igrati sama završnica.

"Ne bi sve trebalo biti biznis, nekad bi morali prevladati sportski motivi. Zbilja mi je teško razumjeti zašto mi moramo proći kroz tri države i zašto svi nemamo iste uvjete. Ovo što sad imamo nije pošteno! Nije, jer neke zemlje koje uopće nisu domaćini Europskog prvenstva, imaju neusporedivo lakši ritam putovanja do medalje", zagrmio je Ribera.

Jasno je na koga je španjolski izbornik aludirao - na Dansku. Premda se ovo Europsko prvenstvo igra u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, Danci su ti koji imaju zbilja odličan raspored.

Danci nisu domaćini, a imaju raspored bolji od svih

Još prilikom ždrijeba aktualni svjetski prvaci i olimpijski pobjednici tražili su da budu smješteni u skupinu E koja se igra u švedskom Malmöu, gradu koji je mostom spojen s danskom metropolom Kopenhagenom i u kojem će Mikkel Hansen i društvo imati domaćinsku atmosferu.

I ne samo to. Danci uoči drugog kruga nemaju nikakvu selidbu jer se skupina II igra baš u Malmöu. U prijevodu: počevši od svoje prve utakmice, koju igraju ove subote, pa sve do eventualnog polufinala Danci će igrati u istoj dvorani, dok će, primjerice, Španjolci i Nijemci pritom proputovati stotine i stotine kilometara, mijenjati hotele...

Kad se sve uzme u obzir, ne čudi Riberin istup, makar je isto tako jasno da je u ovakvoj situaciji, kad su tri (dislocirane) države domaćini, netko morao izvući deblji kraj...

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider