Rukomet 2020
SPORTOVI
Rukomet 2020
"Hvala vam"

Uoči povijesnog nastupa na rukometnom Euru izbornik BiH zahvalio Hrvatskoj

Izbornik rukometne reprezentacije BiH zahvalio je HRS-u na idealnim uvjetima za pripreme svoje repezentacije za povijesni nastup na Euru.

Rukometna reprezentacija BiH (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Pixsell)

Izbornik rukometne selekcije BiH Bilal Šuman izjavio je kako ne može pronaći prave riječi kojima bi zahvalio Hrvatskom rukometnom savezu i Zoranu Gopcu što su osigurali iste uvjete na pripremama u Poreču za njegove rukometaše kakve su imali i hrvatski reprezentativci.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu

BiH je dio priprema za rukometni Euro 2020. odradila u Poreču, gdje je i odigrala dvije kvalitetne pripremne utakmice protiv Hrvatske i Katara. 

"Imali smo odlične uvjete u Hrvatskoj. HRS se potrudio da imamo iste uvjete u Poreču kao što je imala njihova reprezentacija i ne znam na koji način da im zahvalimo. Još jednom veliko hvala gospodinu Zoranu Gopcu i kompletnom Hrvatskom rukometnom savezu jer su nam u mnogome pomogli u svakom smislu", poruka je izbornika Šumana koja je objavljena na stranici Rukometnog saveza BiH.

Lino Červar Skandalozna Červarova izjava s minute odmora: "Pa i ovi crnci igraju pametnije od nas"

Katar je svladao BiH 30:27, dok su s Kaubojima odigrali neriješeno 33:33. Izbornik Šuman zadovoljan je dosad odrađenim poslom te vjeruje da je BiH spremna za svoj prvi, povijesni nastup na rukometnom Euru u Norveškoj, Austriji i Švedskoj.

"Momci su odlično odradili posao u Poreču. Stvarno, zadovoljan sam njihovim odnosom prema onome što smo im zadali. Bilo je i naporno, ali sve su radili bez pogovora i iskreno vjerujem da spremni dočekujemo početak EP-a", kaže Šuman, koji ističe da je BiH imala kvalitetne provjere protiv Katara i Hrvatske.

Karabatić u akciji protiv Hrvatske (Foto: Marius Becker/DPA/PIXSELL) Francuska objavila popis igrača za Euro 2020.: Drugi favoriti turnira!

"To su dva jaka rivala. O Hrvatskoj ne treba trošiti riječi, bez obzira na to kako je odigrala, samo ime Hrvatske u svijetu rukometa je veliko. Mi smo uspjeli izvući remi, čak i onda kada su svi pomislili da nam se bliži poraz, nismo posustali i drago mi je da smo pokazali karakter. Mene raduje što smo bili odgovorni i što smo u igri imali i glavu i rep. Sve u svemu, možemo biti itekako zadovoljni i spremni putujemo u Norvešku", dodao je Šuman.

Najbolji rukometaši BiH u utorak putuju u Zagreb, odakle će u srijedu ujutro nastaviti za Trondheim. "Zmajevi" će prvu utakmicu na Europskom prvenstvu odigrati 10. siječnja protiv Norveške, a ostali suparnici, u veoma teškoj skupini još su im Francuska i Portugal.

Hrvatska rukometna reprezentacija Hrvatska se opet mučila, ali ipak slavila u generalci za EURO: Kauboji slomili Katar
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati