Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
budućnost kauboja

Ivan Martinović: Buduća velika zvijezda koja debitira na rukometnom Euru

Novi desni vanjski u reprezentaciji Hrvatske jest Ivan Martinović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotovo svake godine na velikom natjecanju imamo prilike vidjeti neko novo ime u rukometnoj reprezentaciji. Na Europskom prvenstvu u rukometu koje počinje sljedećeg četvrtka na velikim će natjecanjima debitirati i 22-godišnji Ivan Martinović.

Radi se o talentiranom desnom vanjskom koji će priliku dobiti ponajviše zbog ozljede Luke Šebetića. No ovo će biti sjajna prilika za početak velike reprezentativne karijere koja se očekuje od ovog mladog rukometaša.

Martinović će na EP-u u Austriji igrati na domaćem terenu. Rođen je u Beču, gdje će Hrvatska igrati drugu fazu natjecanja ako očekivano prođe skupinu A, koja se igra u Grazu. Mlađi brat austrijskog reprezentativca Marina Martinovića već je igrao za seniorsku reprezentaciju u kvalifikacijama za EP, ali ovo će mu biti prvi veliki turnir.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Martinovića je sportska javnost pobliže upoznala ovog ljeta kada je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva do 21 godine, na kojem je Hrvatska osvojila srebro. Na turniru je zabio čak 53 pogotka, a dodao je za gol 23 puta. Zanimljivo, Francuzi su ga u finalu ostavili bez gola, ali je svejedno proglašen igračem turnira.

Martinović se nakon igranja u rodnom Beču preselio u njemačku Bundesligu. U Gummersbach je stigao prije godinu i pol, a prošlog se ljeta preselio u Hannover-Burgdorf, trenutačno drugoplasiranu momčad najjače rukometne lige.

Dječački su mu uzori Domagoj Duvnjak i Ivano Balić, a zanimljivo je da je u svojoj prvoj sezoni u Njemačkoj zabio više pogodaka od Duvnjaka.

Luka Stepančić imat će pravu zamjenu na poziciji desnog vanjskog igrača, ali što je još važnije, Martinović bi trebao biti jedan od najvažnijih igrača Kauboja u sljedećih desetak godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider