Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mora na operaciju

Otpao igrač na kojeg se ozbiljno računalo, Červar ekspresno pozvao zamjenu

Hrvatski rukometaši prvog dana 2020. kreću u završni dio priprema za Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija na skorašnjem Europskom prvenstvu neće moći računati na Luku Šebetića koji mora na hitnu operaciju.

Razlog je ozljeda ramena na koju se 25-godišnji desni vanjski požalio na kraju drugog dijela priprema za rukometni Euro. Stanje je ozbiljnije nego što se u prvi mah činilo, Šebetić je poslije povratka iz Poreča obavio kompletne pretrage i one su pokazale da mora na operaciju.

"Nažalost, Luka Šebetić je obnovio ozljedu ramena koju je imao već ranije. Riječ je o ozljedi hrskavice zadnjeg dijela ramena, koji će operativnim zahvatom trebati ukloniti. Biti će to tzv. artroskopska toaleta ramena. Sljedećih par dana ne smije trenirati i nakon toga trebalo bi izvršiti operativni zahvat", izjavio je Krešimir Rotim, liječnik Kauboja.

"Tako je to u životu, nije se lako s tim pomiriti"

Šebetiću je ovakav razvoj događaja teško pao, jer nakon vrlo dobre polusezone u francuskom Tremblayju i izbornik Lino Červar je ozbiljno računao na njega kao prvu alternativu Luki Stepančiću na poziciji desnog vanjskog.

"Jako mi je žao što se to dogodilo i neću igrati na Europskom prvenstvu. Prije sedam godina imao sam istu ozljedu. I vratio sam se. Ne sumnjam da ću to napraviti i sada. Klub mi je već dopustio da mogu napraviti operaciju u Zagrebu. Upravo su mi potvrdili da će se operacija obaviti u četvrtak. Nije se lako s tim pomiriti, ali tako je to u životu i sportu. Sasvim sigurno bit ću najveći navijač dečkima i nadati se da mogu otići do kraja", poručio je Šebetić.

Šebetić je dakle otpao, a Červar je umjesto njega pozvao Josipa Vekića, 21-godišnjaka iz PPD Zagreba. Uz Vekića, Hrvatska na desnom vanjskom sada ima i već spomenutog Stepančića te Ivana Martinovića, Vekićeva vršnjaka koji igra u Bundesligi za Hannover.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider