U trenucima kada se igralo finale Europskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske u Francuskoj se odvijao sastanak tamošnjeg rukometnog saveza. Odlučeno je da Didier Dinart neće više biti izbornik reprezentacije Francuske nakon fijaska na rukometnom Euru.

Podsjetimo, Francuska je svoj nastup na Europskom prvenstvu završila već u prvoj rundi natjecanja, nakon što je u Trondheimu poražena od Portugala i domaćina Norveške. Skupinu je završila na trećem mjestu s tek dva osvojena boda u susretu protiv BiH.

Zamjenit će ga njegov pomoćnik Guillaume Gille, koji će voditi reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Turnir će se igrati u Francuskoj od 17. do 19. travnja, a na njemu će sudjelovati i Hrvatska.

Porazom u finalu Eura Kauboji nisu izborili direktan plasman na Olimpijske igre, već će "vizu" za Japan morati izboriti putem dodatnih kvalifikacija. Hrvatska će u Francuskoj igrati protiv domaćina, viceprvaka Afrike Tunisa i najvećeg hita ovogodišnjeg Eura - Portugala.

Podsjetimo, Portugal je osim pobjede protiv Francuske upisao bodove i protiv domaćina Švedske, ali i Mađarske.

Na Olimpijskim igrama sudjelovat će 12 reprezentacija, a plasman su već osigurali domaćin Japan, europski prvak Španjolska, svjetski prvak Danska, prvak Panameričkih igara Argentina, prvak azijskih kvalifikacija Bahrein i prvak Afrike Egipat.