Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Vremena je jako malo"

Rukometaši završili prvi dio priprema, Červar: "Počinjemo s uigravanjem i analizom"

U Kutiji šibica su hrvatski rukometaši imali ukupno 12 treniga, slijedi selidba u Poreč.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u Zagrebu je završila prvi dio priprema za skorašnji rukometni Euro u Norveškoj i Švedskoj, a izbornik Lino Červar je objavio popis 20 igrača koji se 26. prosinca trebaju pojaviti na drugoj fazi priprema u Poreču.

U Kutiji šibica su hrvatski rukometaši imali ukupno 12 treniga, a prvi dio priprema su, nažalost, obilježile ozljede dvojice krilnih igrača Lovre Mihića i Frana Milete, zbog kojih su otpali s popisa kandidata za nastup na Europskom prvenstvu.

"Jako mi je žao zbog te dvije ozljede, koje su još povećale probleme koje i inače imamo u posljednje vrijeme. Nadam se da će bolje vijesti biti s ostalim igračima kada se ponovno okupimo", izjavio je izbornik Červar.

"Ovih dana smo dobro radili. Dosta smo razgovarali, posebno s mladima koji imaju malo staža u reprezentaciji. Otpustili smo Morena Cara, jer će treći vratar biti Mate Šunjić, te Gianfranca Pribetića i Halila Jaganjca koji ionako nisu na popisu 28 igrača koji konkuriraju za nastup na Europskom prvenstvu."

gol expired Hajduk predstavio Igora Tudora: "Ovo je klub u kojem je teško raditi. Nema poruke za navijače" divider

Na dopunjenom Červarom popisu za drugu fazu priprema u Poreču, koja će započeti 26. prosinca i trajati četiri dana, našli su se vratari Marin Šego (Montpellier HB), Matej Ašanin (PPD Zagreb) i Mate Šunjić (US Ivry Handball), krilni igrači Zlatko Horvat, David Mandić, Valentino Ravnić (PPD Zagreb), Ivan Vida, Marin Jelinić (RK Nexe) i Vlado Matanović (Gorenje Velenje), vanjski igrači Luka Cindrić (Barcelona), Igor Karačić (PGE VIVE Kielce), Ante Gadža, Matej Hrstić, Josip Vekić (PPD Zagreb), Ante Kuduz (Dinamo Bukurešt), Josip Šarac (Celje PL), Luka Stepančić (MOL Pick Szeged) i Luka Šebetić (Tremblay France Handball) te kružni napadači Marin Šipić (PPD Zagreb) i Nikola Grahovac (RK Dubrava).

"Priključuje se dio udarnih snaga. Budući da još uvijek imamo samo jednog kružnog napadača, zadržali smo Nikolu Grahovca da nam pomogne i u ovoj fazi priprema", pojasnio je Červar pozivanje igrača Dubrave i za drugu fazu priprema, iako njegova imena nema na popisu 28 igrača koji mogu konkurirati za nastup na EP-u.

"U drugoj fazi počinjemo s uigravanjem, taktičkim dijelom i detaljnom analizom suparnika. Vremena je jako malo i zato ćemo svaki od osam planiranih treninga pokušati maksimalno iskoristiti", zaključio je hrvatski izbornik.

gol expired Stravična ozljeda MMA borca obilazi svijet: Rukom pokušao ublažiti pad, a ona pukla poput grančice divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider