Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nije nemoguće, ali...

Ludi scenarij u kojem Francuzi s Karabatićem dolaze Kaubojima sa samo jednim bodom

Kauboji će u drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva igrati protiv Njemačke i Francuske, koje mogu doći sa svega jednim odnosno dva boda...

Detalj s utakmice Francuska - Njemačka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U četvrtak je na rasporedu posljednje kolo prve faze natjecanja na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. u Danskoj i Njemačkoj. Hrvatska je svoj nastup u drugom krugu osigurala još u ponedjeljak pobjedom protiv Makedonije, a u četvrtak će protiv aktualnog prvaka Europe Španjolske juriti pobjedu kako bi prenijela maksimalna četiri boda u nastavak natjecanja.

Hrvatska i Španjolska sigurne su dvije reprezentacije iz naše skupine za prolaz u drugu fazu, a treću će dati međusobni ogled Makedonije i Islanda. Tko pobjedi, ide dalje, ali bez bodova ako danas favoriti Španjolci budu slavili protiv Makedonije.

Francuska i Njemačka ne mogu mirno spavati

Naša skupina B križa se s berlinskom skupinom A, u kojoj su prolaz dalje osigurali Francuska i Njemačka. Ostaje pitanje tko će kao treći proći dalje, a najbliži tome je Brazil, koji u posljednjem kolu samo mora slaviti protiv Koreje, koja pak nema bodova. Brazilci prolaze dalje i ako izgube, ali im onda treba pomoć Francuske i njezina pobjeda protiv Rusije.

Najrealniji je scenarij da u posljednjem kolu Brazil pobjedi Koreju, Francuska Rusiju i Njemačka Srbiju. U tom slučaju Francuska je prva i prenosi tri boda, Njemačka druga također tri boda, a Brazil posljednji bez bodova. No idemo se malo pozabaviti teorijom.

Da bi se bilo što promijenilo u skupini što se tiče bodova, Brazil, koji je gubio od Francuske i Njemačke, mora izgubiti barem bod od Koreje. Nakon što se ispuni taj uvjet, sve je na Rusiji i njezinoj utakmici protiv Francuske.

Ako Rusi budu slavili protiv Francuske, a Brazil ne dobije, Rusija prolazi dalje i prenosi čak tri boda, a Francuzi samo jedan! Nijemci će u tom slučaju prenijeti dva boda.

U idealnom scenariju Kaubojima će trebati tri boda u drugom krugu

Nisu ni Srbi bez šanse, no njima je u igri samo teorija. Srbija mora slaviti protiv domaćina Njemačke i mora računati na pobjede Koreje i Francuske. U tom bi slučaju Srbija bodovno pretekla i Rusiju i Brazil te bi s dva boda prošla u drugi krug. Francuska bi u tom slučaju prenijela tri, a Njemačka samo jedan.

Hrvatska će sigurno prenijeti minimalno dva boda, a može još dodatni bod ili dva. Kada bi prenijeli maksimalna četiri boda, Kaubojima bi za polufinale vjerojatno bila dovoljna jedna pobjeda i remi. U bilo kojem drugom slučaju, bez dvije pobjede, Hrvatska polufinale gotovo sigurno neće vidjeti.

Nemojmo zaboraviti i da se Francuskoj za drugi krug natjecanja vraća njihov najbolji igrač Nikola Karabatić, ali i da će vjerojatno biti bez prvog pivota Cédrica Sorhaindoa. On se ozlijedio u prvom poluvremenu utakmice protiv Njemačke u utorak i vjerojatno je izgubljen za nastavak prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider