Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
malo tko je vjerovao

Nakon Srbije iznenadili i Ruse: Kauboji dobili neočekivanog suparnika u drugom krugu!

Rukometna reprezentacija Brazila iznenadila je Rusiju i izborila plasman u drugu rundu Svjetskog prvenstva.

Brazil slavi pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Reprezentacija Brazila ostvarila je jedan od najvećih uspjeha svoje reprezentacije, nakon što je praktički osigurala drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. Nakon pobjede protiv Srbije, Brazil je u izravnom dvoboju za prolaz slavio i protiv Rusije, rezultatom 25:23, te mu sada preostaje jedino slaviti u zadnjem kolu protiv autsajdera Koreje.

Brazil će vjerojatno proći čak i da ne pobijedi Koreju, jer bi za njegovo izbacivanje Rusija trebala pobijediti Francusku, a Srbija Njemačku...

Riječ je o skupini A, s kojom se Hrvatska križa u nastavku natjecanja. Za očekivati je da će preostale dvije reprezentacije biti Njemačka i Francuska, no za potvrdu toga treba pričekati večerašnji međusobni ogled rukometnih divova i posljednje kolo koje je na rasporedu u četvrtak.

Toledo, Langaro i Borges najopasniji

Brazil je iznenadio Ruse u prvom poluvremenu, koje je dobio rezultatom 15:10. Nakon toga Rusija je u nekoliko navrata dolazila na samo -1, čak je i poravnala rezultat na 19:19, ali bi se Brazil uvijek u konačnici otresao pritiska i ponovno stvorio dva, tri ili četiri pogotka prednosti.

Brazil su do pobjede predvodili Borges sa sedam golova, Langaro sa šest i Toledo s pet. Kod Rusije su najefikasniji bili Žitnikov i Đibirov, s tim da je potonji u završnici zaradio isključenje i ostavio svoju momčad na cjedilu.

Spomenuti Brazilci upravo su i najbolji strijelci reprezentacije na turniru. Toledo je dosad zabio 23 pogotka, a Borges i Langaro po 14. Upravo će njih trojica biti najveće prijetnje našem golu, ali ne treba zaboraviti ni krilnog igrača Chiuffa, koji je u dosadašnjem dijelu turnira prilično samozatajan.

Povijesni rezultat Brazila

Ako pobijedi Koreju u posljednjem kolu u četvrtak Brazil će ujedno ostvariti najbolji rezultat u povijesti nastupanja na svjetskim prvenstvima. Naime, Brazil je do sada najbolje rangiran bio 2013. godine, kada je završio kao 13. reprezentacija svijeta. Prolaskom u drugi krug, Brazil će se naći među 12. najboljih reprezentacija.

Već sada je jasno da Brazil neće prenijeti nijedan bod u drugu fazu natjecanja, osim u slučaju da nekim čudom domaćin Njemačka ispadne iz kruga tri najbolje reprezentacije u skupini, te umjesto nje prođe Rusija.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider