Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dva sigurna suparnika hrvatske

Kauboji mogu biti zadovoljni: U jednoj ratničkoj utakmici Francuska i Njemačka podijelile bodove

U derbiju dosadašnjeg prvenstva Njemačka i Francuska odigrali su jednu pravu ratničku utakmicu.

Detalj s utakmice Francuska - Njemačka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Njemačka i Francuska podijelili su bodove u derbiju dosadašnjeg dijela Svjetskog rukometnog prvenstva. Francuzi su do izjednačenja 25:25 i boda stigli u napetoj završnici i pogotkom u posljednjoj sekundi susreta.

Njemačka sama sebi oduzela bod

Dvoboj Nijemaca i Francuza ponudio je neizvjesnu bitku u kojoj je najveća prednost nekog sastava bila tri razlike, koliko su Nijemci vodili pred kraj prvog poluvremena. No, u nastavku se praktički stalno igralo u egalu, ali bliži pobjedi su bili Nijemci koji su tri minute prije kraja imali vodstvo 25:23.

Do kraja susreta domaći više nisu uspjeli postići niti jedan pogodak, pola minute prije kraja imali su prednost 25:24 i napad, a tada se u tragičara pretvorio Fabian Bohm.

On je prvo izgubio loptu u napadu da bi tri sekunde prije isteka vremena napravio prekršaj za isključenje. Francuzi su u preostalom vremenu složili akciju za Timotheya N'Guessana koji je pogodio sa sirenom za podjelu bodova.

Kod Njemačke po četiri gola su postigli Uwe Gensheimer, Fabian Wiede i Martin Strobel, dok je Kentin Mahe postigao devet pogodaka za Francusku.

Francuska i Njemačka vjerojatno prenose 3 boda, ali...

Zadovoljnija može biti Francuska koja je ovim remijem vjerojatno osigurala da u drugi krug turnira prenosi 3 boda. To će naravno biti i službeno ako u posljednjem kolu pobijedi Rusiju ili Brazil pobjedi Koreju. U oba slučaja Brazil ide dalje.

Francuska će prenijeti bod samo u slučaju ako izgubi od Rusije, te ako Koreja iznenadi i dobije Brazil. U tom bi slučaju prolaz izborila Rusija, Njemačka i Francuska, a Rusi bi prenijeli 3 boda.

Francuska i Njemačka bit će sigurno suparnici Hrvatske u drugom dijelu turnira, a hoće li to uz njih biti Brazil ili Rusija, ili pak Srbija kojoj treba znanstvena fantastika da bi se to dogodilo, odgovor ćemo dobiti u četvrtak kada je na rasporedu posljednje kolo prve faze natjecanja.

Čudesno ubrzanje i gol o kojem priča cijeli svijet: Podsjetio na "pravog Ronalda" i slavni Baleov sprint Inaki Williams slavi pogodak (Foto: AFP) Gareth Bale i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Reprezentacija Brazila koja je bila svjetski prvak 2002. (Foto: AFP) +3 Luis Nazario de Lima Ronaldo (Foto: AFP)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider