Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
Ostali sportovi
Stručni pogled

Obrvan uoči finiša SP-a: "Hrvatskoj prednost protiv Švedske, Danska veliki favorit za zlato"

Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. za Hrvatsku završava subotnjim okršajem protiv Švedske.

Ivica Obrvan i Milan Stjelja (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Proslavljeni hrvatski rukometni trener i bivši reprezentativac Ivica Obrvan u Dnevniku Nove TV najavio je finiš Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. Hrvatska u subotu s početkom u 20:30 igra protiv Švedske utakmicu za peto mjesto.

Što možemo očekivati od borbe za peto mjesto?

"To je jedna utakmica koja ne nosi previše toga, možemo očekivati prije svega s naše strane kvalitetan pristup utakmici, da Svjetsko prvenstvo završimo s pobjedom."

"Mi smo ostvarili svoj cilj, Šveđani nisu"

Kakva je momčad Švedske, na što posebno trebamo obratiti pozornost?

"To je reprezentacija koja je praktički na domaćem terenu ako znamo da je suorganizator ovog SP-a Danska. Imali su super start, pet pobjeda u skupini, potom i drugi krug otvorili pobjedom da bi onda izgubili dvije ključne utakmice i nisu ostvarili svoj cilj što je bio ulazak u polufinale. U međuvremenu su ostali bez dva bitna igrača, Jima Gottfridssona koji je bio najbolji igrač Europskog prvenstva koje se lani igralo u Hrvatskoj, te pivota Andreasa Nilssona. Tako da su s te strane hendikepirani jednako kao i mi."

Kome dajete veće šanse?

"Pa, po najavama su oni dosta razočarani što uopće moraju igrati utakmicu za peto mjesto. Dao bih više prednosti našoj reprezentaciji."

"Dansko savršenstvo protiv Francuske"

Koliko je važna psihološka priprema s obzirom da se radi o dvama reprezentacijama koje su sve donedavno bili u igri za polufinale i medalje?

"Dosta je važna. Naši su krenuli na ovo Svjetsko prvenstvo s ciljem da se osiguraju olimpijske kvalifikacije, mi smo taj cilj već ostvarili tako da će možda imati u želji kvalitetniji pristup nego Šveđani koji su jako očekivali da će biti u polufinalu, ali zeznula ih je Norveška i završila ispred njih."

Što se tiče ostalih, Danci su razbili Francuze i djeluju nezaustavljivo s Mikkelom Hansenom.

"Francuzi su potiho željeli, a to su i dobili, da s Dancima igraju u polufinalu u Njemačkoj. Ta im se želja nije na kraju isplatila jer su jednostavno potopljeni, prvih 45 minuta to je bilo savršenstvo od rukometa od jedne reprezentacije, najbolja utakmica koju sam gledao do sada. Oni su domaćini u finalu u Herningu i veliki su favoriti u finalu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider