Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tri uspješne godine

Obrvan je vodio Makedoniju: "Draga zemlja i reprezentacija, ali Hrvatska je favorit"

Proslavljeni hrvatski igrač i trener prokomentirao je slavlje Kauboja nad Japanom i najavio sraz s Makedonijom na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019.

Ivica Obrvan i Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Ivica Obrvan je u Dnevniku Nove TV prokomentirao utakmicu Hrvatska - Japan i najavio ono što slijedi našoj reprezentaciji - sraz s Makedonijom u okviru trećeg kola skupine B Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

Jesmo li ovom rutinskom pobjedom dobili ono što smo, osim samih bodova, trebali dobiti?

"Apsolutno, izborili smo drugu pobjedu, ono što smo i planirali i očekivali. Neku specijalnu analizu ne trebamo niti pokušavati raditi jer, uz dužno poštovanje prema Japancima, oni su ipak drugi razred svjetskog rukometa u ovom trenutku. Mi smo protiv Islanda imali jako tešku i zahtjevnu utakmicu u kojoj smo zabilježili pobjedu. Trebamo se maksimalno skoncentrirati, bez velikih analiza utakmice s Japanom, na utakmicu protiv Makedonije.

Jesu li se protiv Japana potvrdili neki igrači iz drugog plana koji će možda imati jaču ulogu u nastavku natjecanja?

"Naša reprezentacija je jako kvalitetna i skup možda i najboljih igrača. Tako da, govoriti za nekoga da je iz drugog plana možda nije realna opcija. Minutaža se raspodijelila, sačuvale su se određene snage, iako se neki generalni umor ne bi trebao ni osjećati nakon jedne odigrane utakmice i slobodnog dana. Mislim da potpuno spremni čekamo Makedonce koji su također u nedjelju igrali zahtjevnu utakmicu s Bahreinom."

Bili ste izbornik Makedonije, jako ih dobro poznajete, ostvarili ste s njima sjajne rezultate. Što možemo očekivati?

"Pa možemo očekivati jednu vrlo zanimljivu utakmicu, jednog teškog protivnika. To je meni jedna vrlo draga i zemlja i reprezentacija koju sam trenirao od 2013. do 2016. godine, imali smo nastupe na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu, s vrlo kvalitetnim rezultatima u granicama njihove kvalitete. Uz dužno poštovanje, ipak mislim da smo mi favoriti i ako damo sve što možemo ponuditi, mislim da smo jako blizu pobjede."

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider