Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ovo nisu očekivali

Pokvarili planove uoči Hrvatske: Mučenje s autsajderom upalilo alarm u Španjolskoj

Utakmica nije išla po planovima prvaka Europe, a najteži izazovi tek ih čekaju. Posljednji je derbi skupine protiv Hrvatske koji bi mogao imati velik utjecaj u borbi za medalje.

Galerija Španjolska - Japan (AFP)

Očekivalo se da će se Španjolska lagano obračunati s Japanom u posljednjoj utakmici trećeg kola skupine B Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. Međutim, Japanci su pružili sjajan otpor, a Španjolska je na kraju slavila s 26:22.

Japanci su utakmicu otvorili serijom 3:0, a Španjolcima je trebalo više od osam minuta za prvi gol na utakmici. Rezultat nakon prvog poluvremena bio je prava senzacija – 11:10 za azijsku reprezentaciju!

Španjolska je dobro otvorila drugo poluvrijeme i pobjegla na +4, ali Japan se nije predavao. Jednom su se vratili na -1, a još triput na -2 i do samog kraja su bili u utakmici. Neuvjerljiva predstava prvaka Europe privukla je i veliku pažnju španjolskih medija, najviše od svih dosadašnjih utakmica njihove reprezentacije.

Japanci otkrili slabosti Španjolske

''Dan kada Španjolska nije bila Španjolska'', naslov je na El Mundu. ''Španjolska se spasila žute patnje'', piše Marca. ''Ferran Sole spasio Španjolsku protiv električnog Japana'', odao je As počast najboljem strijelcu Španjolske, koji je postigao osam golova.

Rapsodija u Münchenu: Hrvatska pobijedila Makedoniju i izborila drugi krug Svjetskog prvenstva! Duvnjak, Stepančić i Šego (Foto: AFP) Stepančić i Šego (Foto: AFP) Domagoj Duvnjak (Foto:AFP) +3 Luka Stepančić (Foto: DPA/PIXSEL)

Španjolski mediji suglasni su da je Japan stvorio puno problema s obranom 6-0 i brzom igrom. Također, ističu da je ova utakmica poremetila planove izborniku Jordiju Riberi, što je dobra vijest i za Hrvatsku, koja u posljednjem kolu (četvrtak, 20:30) igra vrlo bitan derbi skupine protiv Španjolske.

Ribera je planirao odmoriti glavne igrače i polirati taktičke detalje za dvije utakmice odluke – prije Hrvatske igraju s Makedonijom – ali na kraju je njegova momčad morala ''čupati'' pobjedu i trošiti se puno više od očekivanog.

Španjolsku tek čekaju najteži izazovi

Hrvatska je, s druge strane, bez većih problema preskočila Japan, vrlo je sigurna bila protiv Makedonije, a najtežu utakmicu odigrala je na početku protiv Islanda. Kauboje u srijedu čeka Bahrein, dok Španjolci istog dana igraju puno težu utakmicu protiv Makedonije.

Kako vam se sviđa Hrvatska nakon prva tri kola SP-a u rukometu?

Ukupno glasova:

Posljednja utakmica skupine između Španjolske i Hrvatske vjerojatno će odlučivati koliko će bodova tko prenijeti u drugi krug. Španjolci su svjesni da će morati podići igru u posljednje dvije utakmice, a susret s Japanom bio im je pravo upozorenje. Kapetan Raul Entrerrios nada se da će izvući pouku iz ove utakmice.

''Nismo bili baš dobri, ovo je Svjetsko prvenstvo i nitko ništa ne poklanja. Puno smo se mučili, ali mislim da to može biti pozitivno", rekao je i najavio dvije sljedeće utakmice.

"Moramo se oporaviti nakon dvije uzastopne utakmice, ona protiv Islanda bila je vrlo teška. U posljednje dvije utakmice ući ćemo s velikom entuzijazmom", rekao je španjolski kapetan.

Kapetan Duvnjak nada se pobjedi i protiv Španjolaca: ''Uz ove divne navijače…'' Domagoj Duvnjak (Foto:AFP) Hrvatski navijači na rukometnom SP-u (Foto: AFP) Maleni navijač Kauboja na SP-u (Foto: AFP)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider