Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Izgledamo jako dobro

Hrvatska ide prema glavnom cilju: Ovakav učinak ima samo pet reprezentacija

Kompletirano je treće kolo Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. i vrijeme je za zbrajanje dojmova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija uspješno ide prema onome što je označeno kao minimalni cilj na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. –plasmanu među sedam najbolji,h što donosi mjesto na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre 2020.

Izabranici Line Červara ostvarili su sve tri pobjede u prva tri kola, a takav učinak imaju još Francuska, Danska, Norveška i Švedska.

Skandinavske reprezentacije smještene su u skupinama C i D i s njima se ne možemo sastati prije eventualnog polufinala, pa su nam (zasad) u drugom planu što se tiče praćenja zbivanja.

U fokusu je skupina B u kojoj igraju Kauboji, i skupina A iz koje će naša reprezentacija saznati tri suparnika za drugi krug što će se igrati u Lanxess Areni u Kolnu.

Ne treba letjeti u nebo, ali...

Kad nakon tri odigrana kola podvučemo crtu pod izdanja tih 12 reprezentacija (skupina A i B), onda možemo ustvrditi kako je najbolji dojam ostavila – Hrvatska.

Kad kažemo najbolji dojam, ne sugeriramo odmah kako treba poletjeti u nebo i stvoriti nekakvu euforiju koja bi se mogla u kasnijem dijelu turnira obiti o glavu. To nipošto, bilo bi pogubno sad početi razmišljati kako ćemo "sigurno osvojiti medalju".

Ali da je Hrvatska dobro posložena i da nema puno praznog hoda u igri – to se ne može poreći. Na otvaranju Svjetskog prvenstva protiv Islanda bilo je puno oscilacija, u čudnoj utakmici s dosta preokreta Islanđani su imali 10-ak minuta prije kraja napad da pobjegnu na tri razlike, da bi se u konačnici Kauboji uzdigli i sve to okrenuli u svoju korist. Japan je bio dobro zagrijavanje za idućeg ozbiljnog suparnika – Makedoniju, koja je ostavljena na -9.

Slično kao protiv Japana trebalo bi biti i u četvrtak protiv Bahreina, kao uvod u okršaj sa Španjolcima za broj jedan u skupini i prijenos sva četiri boda u drugi krug.

Kako vam se sviđa Hrvatska nakon prva tri kola SP-a u rukometu?

Ukupno glasova:

Inače, ta Španjolska i nije nešto oduševila. Bahrein joj je solidno parirao prvih 20-ak minuta, a jučer su od Japanaca gubili na poluvremenu.

Nijemci više nemaju pravo na kiks

Što se tiče društva iz Berlina, Francuzi su na svoj način ušli u turnir, dizelaški, i to se osjetilo i protiv Brazila, protiv kojeg su morali čupati pobjedu. Srbe i Korejce riješili su s 11 razlike, ali i jedni i drugi pružili su im dobar otpor, naročito Koreja, koja je hrabro parirala do 20-ak minuta prije kraja, kada se potpuno raspala.

Na Francuze ipak ne treba trošiti riječi. Ako je netko sigurna oklada da će biti pravi kada to bude najpotrebnije, onda su to oni.

Neočekivani kiks dogodio se domaćinu Njemačkoj protiv Rusije. Nakon dviju uvjerljivih pobjeda protiv Koreje i Brazila u velikoj bitci s Rusima podijelili su bodove, što će ih dodatno mobilizirati uoči večerašnjeg megaobračuna s Francuskom.

Dogodi li se još jedan izostanak pobjede, Nijemci će biti u neugodnoj situaciji jer od njih se, unatoč izostanku nekolicine igrača, očekivalo i dalje se očekuje polufinale kao minimum ambicija za ovo Svjetsko prvenstvo.

Kapetan Duvnjak nada se pobjedi i protiv Španjolaca: ''Uz ove divne navijače…'' Domagoj Duvnjak (Foto:AFP) Hrvatski navijači na rukometnom SP-u (Foto: AFP) Maleni navijač Kauboja na SP-u (Foto: AFP)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider