Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
favoriti teško do pobjeda

Njemačka kiksala, Španjolska jedva slomila Japan, Koreja namučila Francusku

Španjolska i Francuska došli su do pobjeda teže od očekivanog.

Španjolska - Japan (AFP)

Rukometaši Španjolske svladali su reprezentaciju Japana s 26:22 (10:11) u posljednjoj utakmici 3. kola skupine B na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. te su se pridružili hrvatskoj reprezentaciji s maksimalnim učinkom.

Japan je otvorio utakmicu serijom 3:0, a Španjolska je prvi gol zabila tek u devetoj minuti utakmice. Japan je na poluvremenu imao minimalnu prednost 11:10.

Španjolska se pribrala u nastavku i brzo otišla na +4. Međutim, nisu do kraja slomili Japance koji su se dugo držali u utakmici. Jednom su se približili na samo gol zaostatka, a još tri puta na -2. Ipak, Španjolci nisu dozvolili neviđenu senzaciju i upisali su novu pobjedu.

Osim Španjolaca, mučili su se i Francuzi koji su uz puno muka pobijedili Koreju 34:23. Pobjeda je bila puno teža nego što završni rezultat sugerira. Korejci su se držali u egalu sve do sredine drugog poluvremena, kada je Francuska prelomila utakmicu i pobjegla na nedostižnu prednost.

Kapetan Duvnjak nada se pobjedi i protiv Španjolaca: ''Uz ove divne navijače…'' Domagoj Duvnjak (Foto:AFP) Hrvatski navijači na rukometnom SP-u (Foto: AFP) Maleni navijač Kauboja na SP-u (Foto: AFP)

Za iznenađenje dana pobrinuli su se Rusi koji su izborili remi protiv domaćina Njemačke (22:22).

Njemačka je imala tri gola prednosti (20:17) osam minuta prije kraja, ali Rusija je iskoristila njihove pogreške i vratila se u utakmicu. Sergej Kosorotov je šokirao domaćine i utišao navijače u Berlinu golom za remi osam sekundi prije kraja. 

Danska i Švedska nisu imali problema u svojim utakmicama protiv slabijih protivnika. Danci su bez problema sredili Saudijsku Arabiju (34:22), dok je Švedska bila još uvjerljivija protiv Angole (37:19). U ostalim utakmicama Norveška je pobijedila Austriju (34:24), dok je Egipat bio bolji od Argentine (22:20).

U utorak je na rasporedu nekoliko vrlo zanimljivih susreta, pogotovo u skupini A s kojom se križa Hrvatska.

Susreću se Rusija i Brazil u utakmici koja bi mogla odlučiti putnika u drugi krug (15:30), dok je u kasnijem terminu (20:30) na rasporedu derbi skupine Njemačka - Francuska. Srbija i Koreja će u preostalom susretu (18:00) tražiti prvu pobjedu na prvenstvu.

Rapsodija u Münchenu: Hrvatska pobijedila Makedoniju i izborila drugi krug Svjetskog prvenstva! Duvnjak, Stepančić i Šego (Foto: AFP) Stepančić i Šego (Foto: AFP) Domagoj Duvnjak (Foto:AFP) +3 Luka Stepančić (Foto: DPA/PIXSEL)  

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider