Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedna od najvećih na svijetu

Đir po Kolnu prije nego se raspištolje Kauboji: Turistička atrakcija ostavlja bez daha

Reporter Nove TV Vlado Boban javio se iz Kolna u kojem će Hrvatska igrati u drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

Vlado Boban (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

U Kolnu, četvrtom najvećem njemačkom gradu gdje će Hrvatski igrati drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva 2019., rijetko što ostavlja bez daha kao jedna od najvećih katedrala na svijetu - Svetog Petra i blažene djevice Marije. Visoka je čak 157 metara, a građena je čak 600 godina. Dakako, to je turistička atrakcija broj jedan.

"Ovo je jako stara i predivna građevina. Zato se restrukturira svake godine", napominje Carsten.

Stanovnik Kolna je i Samir koji se doselio iz Bosne i Hercegovine.

"Ja sam navikao, ovo je poznati simbol Turistička atrakcija, ovdje se sve vrti. Točka orijentacije za sve."

U moru muzeja nakon katedrale istražili smo jedan fenomen Kolna. Ovo je grad koji prkosi zakonitostima piva, ovdje se pije samo ona sportska od dva decilitra.

"Mora se brzo piti, pjene mora biti dva prsta inače pravi pivopija vrati čašu", pojasnio nam je ugostitelj Dragan Grubišić.

Ni Šterbik nije pomogao: Francuzi slomili Španjolce i praktički ih eliminirali iz polufinala Nikola Karabatić (Foto: AFP)

E sad, nakon pive, idemo figurativno, do prve sportske ikone ovoga grada, nogometne superzvijezde Lukasa Podolskog. Podolski, kažu ovdje, mrzi fine restorane pa je otvorio kebabdžinicu.

Je li ovo najbolji kebab u gradu?

"Da, jedan od najboljih."

Zašto?

"Zato što je pecivo uvijek svježe, kao i meso. Odličan okus!"

Idemo malo i na rukomet. Ozbiljne teme su na meniju. Prvo Brazil. Prema neslužbenim informacijama, u dvorani kapaciteta 19.000 sjedećih mjesta za derbi protiv Njemačke hrvatski navijači su uspjeli doći do njih čak 6.000.

"Vidjeli smo što nam znače navijači, pogurali su nas do pet pobjeda i nadam se da će biti isto atmosfera top protiv Brazila. Protiv Njemačke će biti teže jer su njihovi navijači pokupovali ulaznice", izjavio je Domagoj Duvnjak.

Lanxess Arena je naviknula na velike rukometne fešte. Nadamo se da će jednu veliku ponovno ispisati ova Duvnjakova generacija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider