Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šveđani furiozni

Ni Šterbik nije pomogao: Francuzi slomili Španjolce i praktički ih eliminirali iz polufinala

Započeo je drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva 2019., utakmicama u Kolnu i Herningu.

Galerija Nikola Karabatić (Foto: AFP)

U prvim utakmicama drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. pobjede su upisale Francuska i Švedska.

U skupini u Kolnu, gdje igra i hrvatska rukometna reprezentacija, Francuska je pobijedila Španjolsku sa 33:30 i praktički joj zatvorila vrata polufinala. Furija je ostala na dva boda, a čak i da uspije svladati i Brazil i Njemačku, teško da će joj tih eventualnih šest bodova biti dovoljno, naročito ako uzmemo u obzir da su u međusobnom omjeru lošiji od naše reprezentacije.

Bila je ovo tvrda utakmica u kojoj su Francuzi u finišu prvog poluvremena stekli pet pogodaka prednost, da bi se Španjolci u uvodnim minutama nastavka vratili i uspjeli izjednačili. Ali, igrači Didiera Dinarta su tada novom velikom serijom odjurili do 26:20 i u potpunosti slomili suparnika.

Španjolcima nije pomogao niti proslavljeni vratarski as Arpad Šterbik koji je na ovu utakmicu stigao praktički iz aviona, nakon što nije bio na osnovnom popisu izbornika Jordija Ribere.

Ludovic Fabregas i Dika Mem su sa šest golova predvodili Francuze dok je uvjerljivo prvo ime Španjolaca bio Ferran Sole sa 11 pogodaka.

U onoj drugoj skupini drugog kruga, koja se igra u Herningu, Švedska je razbila Tunis sa 35:23, prvenstveno zahvaljujući Niklasu Ekbergu i Andreasu Nilssonu koji su zabili po sedam golova.

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider