Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nekoliko solidnih igrača

Idući protivnik Kauboja: Najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva, sredili i Srbe i Ruse

Hrvatska protiv Brazila otvara drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

Galerija Felipe Borges (Foto: AFP)

U prvoj utakmici drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. Hrvatska će igrati protiv Brazila.

I dok se od naše reprezentacije podrazumijevao plasman u Lanxess Arenu u Kolnu, Brazilce je malo tko vidio u ovom društvu, naročito nakon što ih je ždrijeb svrstao u skupinu A s Njemačkom i Francuskom. Pokraj Nijemaca i Francuza tražila se treća reprezentacija koja će se proći dalje, a to je, na sveopće iznenađenje, bio Brazil.

Nastup na ovom Svjetskom prvenstvu Brazilci su izborili time što su na Pan-Američkom prvenstvu (Sjeverna, Srednja i Južna Amerika) igrali finale, u kojem su izgubili od Argentine.

Namučili Francuze, Nijemci ih razbili

Da nisu stigli u Berlin s bijelom zastavom pokazali su već u prvoj utakmici protiv aktualnih svjetskih prvaka Francuza. U nekoliko navrata su u prvom poluvremenu te utakmice imali prednost od dva pogotka, da bi Francuzi u nastavku to okrenuli i upisali tijesnu pobjedu (24:22).

U idućem kolu su doživjeli pravi potop od domaćina Nijemaca, ostali su zaleđeni na -13 (34:21).

Ali, ta dva poraza ih nisu pokolebala. Resetirali su se na slobodan dan kojeg su imali u nedjelju 13. siječnja i krenuli nizati skalpove.

U trećem su kolu upisali prvu pobjedu, bili su bolji od Srbije s 24:22.

Bilo je to prvo iznenađenje koje su priredili, a dan kasnije stiglo je i drugo, još veće, jer Rusija je, pogotovo nakon što je odigrala neriješeno s Njemačkom, bila izraziti favorit protiv Brazilaca. Neustrašivi Brazilci su ponovno oduševili, do poluvremena sagradili velikih pet golova viška i upisali vrijedni trijumf 25:23 na kraju.

Da budu i matematički sigurni za drugi krug, trebao im je još trijumf nad Korejom u posljednjem kolu što su i ostvarili, rutinski, s +8 na poluvremenu i konačnih 35:26.

Najveći uspjeh u povijesti

Reprezentacija Brazila od 1995. godine je stalni sudionik svjetskih prvenstava. Najveći uspjeh pamte iz smotre u Španjolskoj 2013. godine gdje su završili na 13. mjestu, s učinkom od tri pobjede i tri poraza. Na zadnja dva SP-a su bili 16., u oba navrata s dvije pobjede i četiri izgubljene utakmice. Prolaskom u drugi krug na ovom Svjetskom prvenstvu ostvarili su najveći uspjeh u svojoj povijesti jer će u najgorem slučaju završiti 12.

Izbornik im je ne odveć poznati Washington Nunes, a imaju nekoliko, i za europske prilike solidnih igrača poput desnog vanjskog Josea Toleda (igra u poljskoj Wisli Plock), lijevog vanjskog iz Barcelone Thiagusa dos Santosa, lijevog krila Felipea Borgesa (Tremblay). Vratar Cesar Almeida iz španjolskog Granollersa je na lijepom postotku od 35 posto obrana.

Jedna solidna družina koja je imala neke lude dane na ovom Svjetskom prvenstvu, ali kvalitativno nije u istom rangu s Kaubojima i sumnjamo da može naškoditi našoj reprezentaciji.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider