Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najveća prijetnja - Duvnjak

Šveđani i Islanđani stigli u Split: "Svaka utakmica će biti teška"

Protivnici Hrvatske stižu u Split gdje će u petak početi Europsko prvenstvo u rukometu.

Reprezentacija Švedske (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Opušteni, ali malo umorni, islandski i švedski rukometaši stigli su u Split, gdje će u Spaladium Areni igrati protiv Hrvatske na Europskom prvenstvu u rukometu.

''Očekujemo bolje vrijeme nego na Islandu i dobre utakmice'', rekao je igrač Islanda Björgvin Pall Gustavsson.

Islandski izbornik vidi Hrvatsku kao favorita grupe, dok Srbiju smatra gotovo domaćinima.

''Grupa je više-manje teška, Hrvatska naravno kao domaćin i Srbija, koja je tu u susjedstvu, gotovo kao domaćin, a onda je tu i Švedska, jedna od najboljih momčadi, tako da će svaka utakmica biti teška.''

Bojite li se Hrvatske?

''Ne, ne bojimo se nikoga, ali znamo da će biti teško'', rekao je izbornik Islanda Geir Sveinsson. Njegov švedski kolega smatra da je najopasniji igrač Hrvatske Domagoj Duvnjak.

''Ako Duvnjak bude dobro igrao, bit će teško. Ne bojimo ga se, ali divimo se njegovom stilu igre i svemu što radi na terenu'', rekao je Kristjan Andresson, izbornik Švedske, koji cijeni i svog hrvatskog kolegu Linu Červara.

''Sjajan izbornik, gospodin Červar je napravio puno dobrih stvari u karijeri. Meni nema što dokazivati, ali mnoge momčadi se moraju dokazati na prvenstvu.''

Mjesto okršaja je Spaladium Arena koja se užurbano dovršava, no jugo je poremetio plan uređenja vanjskog dijela dvorane.

''Malo nas je poremetilo vrijeme, odnosno jugo koji je malo izneredio vanjski izgled dvorane, ali nadamo se da će do petka sve biti spremno i da ćemo na pravi način prezentirati naš grad'', rekao je Toni Gamulin iz Organizacijskog odbora.

U Split dolaze i gostujući navijači.

''Islanđani dolaze organizirano jednim zrakoplovom, to je negdje oko 200 ljudi. Prema najavama, Šveđani će stići u duplo većem broju'', rekla je Jelena Hrgović, zamjenica gradonačelnika Splita.

Policija upozorava građane da će se sve snimati te ih moli da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u dvorani i prometu kako bi rukometne utakmice protekle bez izgreda.

Što očekujete od domaćina Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider