Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''lino uvijek ima nešto...''

Saračević objasnio gdje Hrvatska može biti još bolja i što znači pobjeda protiv Švedske

Červarov pomoćnik Zlatko Saračević najavio je utakmicu protiv Švedske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je nakon prve dvije utakmice na čelu skupine A Europskog rukometnog prvenstva. Nakon što je u prvoj utakmici pregažena Srbija, Island je također poražen s uvjerljivom razlikom.

"Odigrali smo ove dvije utakmice, mislim da smo ih već u glavi sklonili i pripremamo se za Švedsku. To je jako bitno jer u Zagreb želimo ići s četiri boda, što je naš cilj. Hvala publici za ovo što je dosad napravila i pomogla nam, željeli bismo da to bude još jače i žešće'', rekao je pomoćnik izbornika Zlatko Saračević na press-konferenciji.

''Znali smo prije da će biti sve teže i teže što idu utakmice, bit će teško protiv Šveđana. Nema veze što su izgubili od Islanda, ja mislim da su oni bolji od Islanda na osnovu onog što su dosad pokazivali. Lani su igrali najljepši i najkvalitetniji rukomet, ispali su tijesno protiv domaćina Francuza."

Švedska nije u dobroj situaciji jer u drugi krug bi mogli bez bodova.

''U prvoj utakmici su imali loš ulazak, ali igraju izuzetno dobro, fenomenalna im je tranzicija i moramo imati rikverc dobar. Ali, kao i svaka ekipa, imaju svojih mana, cijenimo ih kao ekipu, a tim manama ćemo se pozabaviti."

Koliko Hrvatska može bolje od ovoga?

"Naravno da može bolje, i to u svim segmentima. Obrana 6-0 nije baš bila na nivou, mi to moramo pojačati, zato i nismo mogli prvo poluvrijeme jučer zabiti lagane golove jer nismo imali obranu. Bitno je da imamo širinu jer imamo još šest utakmica."

Tko vas je zasad najviše oduševio od hrvatskih rukometaša na Euru?

Ukupno glasova:

Kako Saračević komentira Stepančićevo dobro otvaranje prvenstva?

"S Lukom ima taj neki osobni odnos. Sve je to u cilju da budemo bolji, ja znam što je moja uloga, da pomognem koliko mogu jer svaki kotačić je bitan. Stepančić igra dobro, i ne samo on, sva tri ljevaka su jučer bila odlična. Nas ne zanima pojedinac, nas zanima ekipa, jučer je Marko Mamić odigrao fantastičnu rolu. To je ono što nam treba, što Lino stalno govori. Ekipa, tim, momčad, zajedništvo."

''Ajmo biti realni, nećemo se mi ovako šetati do kraja. Bit će tu teških trenutaka, a mi znamo koji nam je krajnji cilj. Nekog ćemo možda morati ganjati 58 minuta da ga pobijedimo, bitno je samo da ne bude nervoze. O tim crnim rupama ne razmišljamo, zasad nam je drago što ih nema."

O mogućim zamjenama:

"Lino uvijek ima nešto u glavi, njega treba pitati sprema li još koju zamjenu."

Francuzi i Norvežani su u Poreču, a onda s nama u Zagrebu u drugom krugu.

"Mi se ne trebamo baviti tim stvarima, a tamo što bude, bude. Ove ostale utakmice pogledamo više informativno u ono malo kratkog slobodnog vremena. Neka se drugi opterećuju s nama, a ne mi s njima."

Pobjeda protiv Švedske bi donijela tri dana odmora, koliko je to bitno?

''Uh, to je strašno važno, možda ćemo otići u Ivanić-Grad na neki kratki team building."

I za kraj, malo o atmosferi u Splitu.

"Mislio sam da je vrh ono što je bilo protiv Srbije, ali ovo protiv Islanda je bilo tri puta jače. Hvala publici za sve, oni nose naše igrače. Ne možeš biti normalan nakon onoga, nadam se da će sutra biti još jače i žešće, to je čudesno i mislim da to nema nigdje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider