Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
furiozno prvo poluvrijeme

Iznenađenje odmah na startu Eura: Islanđani šokirali Šveđane!

Iako su bili prepuni samopouzdanja uoči početka turnira, rukometaši Švedske doživjeli su poraz na otvaranju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na samom startu Europskog prvenstva u rukometu, kojem je Hrvatska domaćin, Island je iznenadio jednog od favorita za medalju - Švedsku. Islanđani su čudesnim prvim poluvremenom osigurali dva boda na otvaranju, a u konačnici su slavili rezultatom 26:24.

TABLICE I REZULTATI SVIH UTAKMICA

Vratar Bjorgvin Gustavsson jedan je od najzaslužnijih za ovu pobjedu, jer je u prvom poluvremenu upisao čak 11 obrana! Imao je 58 posto uspješnosti obrana, a Island je sveo Švedsku na svega 8 golova u prvom poluvremenu.

U drugom je dijelu obranio samo tri lope, a Švedska je zabila dvostruko više pogodaka nego u prvih pola sata. No razlika je ipak bila nenadoknadiva.

Gudmundsson je bio najefikasniji kod Islanđana sa sedam pogodaka, a po pet su dodali Karason, Sigurdsson, Gunnarsson. Jedini raspoloženi kod Švedske bio je Gottfridsson, koji je postigao šest pogodaka.

U drugoj utakmici igranoj u isto vrijeme, u skupini B, Bjelorusija je s 27:26 bila bolja od Austrije. Bjeloruse je predvodio Vladislav Kuleš sa sedam golova, dok je Mikola Bilik postigao osam golova za Austriju. Od 20.30 sati igraju Francuska i Norveška.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider