Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
srbi imaju adut u rukavu?

Počinje rukometni EURO: S posljednjim informacijama iz Splita javio se Vlado Boban

Odbrojavanju je stigao kraj! Europsko rukometno prvenstvo započinje za manje od 24 sata, a Hrvatska put prema zlatu otvara utakmicom protiv Srbije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan uoči početka Europskog rukometnog prvenstva izbornik Hrvatske Lino Červar objavio je imena 16-orice igrača na koje računa na startu. Kauboji svoj put prema jedinom zlatu koje im nedostaje započinju protiv Srbije u petak u večernjem terminu, a iz splitske Spaladium Arene javio se reporter Nove TV Vlado Boban.

Nikakvih iznenađenja dan uoči utakmice nije bilo. Lino Červar donio je još jednu tešku odluku, odrekao se (barem privremeno) šestorice igrača i u petak će po 160. put sjediti na klupi reprezentacije.

Hrvatska i Srbija susreli su se na velikim natjecanjima 2012. godine na Europskom prvenstvu u Srbiji i Olimpijskim igrama u Londonu. Naši istočni susjedi slavili su u dramatičnoj završnici utakmice na Euru, no onda su Kauboji uzvratili na Igrama s uvjerljivih osam razlike.

Srbija je propustila dva Europska prvenstva nakon onog 2012., a u kakvom sastavu i s kakvim očekivanjima dolaze u Hrvatsku otkrio je izbornik Jovica Cvetković.

"Dobro je raspoloženje i jedva čekamo da počne utakmice. Mi pokušavamo ostati na nogama, jer ni u jednoj pripremnoj utakmici nismo imali kompletan sastav, no idemo reći da smo sada kompletni. Ne možemo računati na Stefana Vujića koji ipak ima preozbiljnu ozljedu. Unatoč svemu tu smo da se nadigravamo s Hrvatskom i vidjet ćemo što će biti", rekao je Cvetković i progovorio o adutima Srbije.

"Imamo svoje adute, ali ne bih htio o njima. Hrvatska ima veće adute, domaćinstvo, navijače, sjajnu momčad, trenera... Naše je da pronađemo naše adute u takvoj situaciji", zaključio je srpski izbornik.

Lino Červar se nije htio razbacivati riječima, ali je jednostavno poručio:

"Nikada nisam ostao bez polufinala".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider