Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Grotlo spaladium arene

Hrvatska ponizila Srbiju na startu Europskog prvenstva, ali i ostala bez Duvnjaka

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo pobjedom protiv Srbije 32-22 u rasprodanoj splitskoj Spaladium Areni.

Hrvatska rukometna reprezentacija na najljepši je mogući način otvorila Europsko prvenstvo na kojem ima ulogu domaćina. Hrvatska je u prvoj utakmici pred 12 tisuća navijača pobijedila Srbiju 32:22.

Možemo reći da je Hrvatska od početka do kraja bila na nivou, međutim, kompletno slavlje pokvario je trenutak s kraja utakmice kad se ozlijedio Domagoj Duvnjak, koji se uhvatio za nogu i legao na pod bez da je došlo do ikakvog kontakta. Duvnjak je napustio igru uz pomoć suigrača, jer nije mogao ni stati na nogu te se nadamo kako ozljeda nije ozbiljnije prirode.

TABLICE I REZULTATI SVIH UTAKMICA

Hrvatska je 25 minuta lomila Srbiju i tek je u samoj završnici prvog dijela uspjela ostvariti osjetniju prednost. U 13. i 22. minuti imali smo plus tri, no gosti su se oba puta približili na pogodak zaostatka, a potom su imali i napad za izjednačenje u 25. minuti. Međutim, hrvatska vrsta je u zadnjih pet minuta prvog dijela podigla ritam igre, te poluvrijeme okončala serijom 4-0 i s lijepih plus 5 (14-9) otišla na odmor. U nastavu susreta Kauboji su nošeni sjajnom atmosferom u Spaladium Areni držali nogu na gasu i na koncu samo povećali prednost do konačnih +10.

Hrvatska je otvorila utakmicu vodstvom 2-0, no Srbija je vrlo brzo izjednačila. Uslijedila su dva nova gola odabranika Line Červara i hrvatski rukometaši nakon toga više nisu ispuštali prednost u prvom dijelu. U 13. minuti prvi put smo stigli do tri gola viška (6-3), međutim pet minuta kasnije gosti su se približili gol zaostatka (7-6). U 22. minuti ponovo imamo +3, no Srbija ponovo dolazi na -1 (10-9) i potom je imala napad za izjednačenje. No, Štrlek je ukrao loptu i iz kontre zabio za 11-9. U idućem napadu Musa je presjekao srpski napadi i dodao Stepančiću za 12-9. Do kraja poluvremena Hrvatska je zabila još dva gola za uvjerljivih 14-9 na poluvremenu.

Posebno raspoloženi u prvom poluvremenu bili su Luka Stepančić s pet golova iz pet pokušaja, te Manuel Štrlek s četiri gola iz pet pokušaja, dok je Mirko Alilović sakupio četiri obrane. Kod Srbije Nemanja Zelenović je zabio tri gola, ali je njihov ponajbolji igrač Petra Nenadić zabio samo jedan pogodak i to iz sedmerca.

Na otvaranju drugog dijela Hrvatska je povela sa šest golova razlike (15-9), a u 36. minuti i sa sedam golova prednosti (19-12). Do konca utakmice naša je prednost narasla na velikih + 10 (32-22). Nažalost, nekoliko minuta prije kraja utakmice ozlijedio se Duvnjak, a prema prvim vijestima stradao je list što je loša vijest za nastavak EP-a.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Luka Stepančić i Manuel Štrlek sa po šest golova, dok su Luka Cindrić i Zlatko Horvat zabili po četiri gola. Mirko Alilović je sakupio šest obrana, a Ivan Stevanović dvije obrane. Kod Srbije najefikasniji su bili Petar Nenadić sa šest, te Nemanja Zelenović s pet golova.

U drugom susretu Island je pobijedio Švedsku 26-24. Islanđani su sjajno otvorili utakmicu, poveli sa 8-2, a deset minuta prije kraja prvog poluvremena stigli i do prednosti od čak devet golova (14-5). Prednost Islanđana rasla je sve do 10 razlike (22-12) 20-ak minuta prije kraja. No, potom su Šveđani postigli šest pogodaka zaredom i stigli do 22-18, no na manje od četiri gola zaostatka stigli su tek u posljednjoj minuti kada su smanjili na konačnih 26-24.

Najefikasniji kod Islanda bio je Olafur Gudmundsson sa sedam golova, dok je Jim Gottfridsson postigao šest pogodaka za Švedsku.

Hrvatsku reprezentaciju u 2. kolu 14. siječnja očekuje utakmica protiv Islanda, dok se u drugom susretu sastaju Srbija i Švedska. Posljednje kolo na rasporedu je 16. siječnja, a hrvatski rukometaši će igrati protiv Švedske, a u drugom susretu igrat će Island i Srbija. Tri najbolje ekipe iz svake skupine nastavljaju natjecanje.

HRVATSKA - SRBIJA 32-22 (14-0)

SPLIT. Spaladium Arena - 12,000 gledatelja; Suci: Lars Geipel i Marcus Helbig (Njem)

HRVATSKA: Stevanović, Alilović; Mihić 2 (1), Duvnjak 2, Stepančić 6, Kopljar 1, Vori 1, Gojun, Horvat 4, Karačić 2, Mandalinić 1, Štrlek 6, Čupić 2 (2), Musa 1, Mamić, Cindrić 4

SRBIJA: Cupara, Ivanišević; Šešum 2, Vujić, Đukić, Beljanski 1, Nenadić 6 (2), Radivojević 1, Marković 2 (1), Đorić, Ilić 3 (2), Jovanović, Zelenović 5, Marsenić 1, Vujin 1, Obradović

SEDMERCI: Hrvatska 3/3, Srbija 575

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Srbija 8 minuta

HRVATSKA - SRBIJA {{score}}

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider