Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
On je na pole-positionu

Prvi top hrvatskog rukometa: "Nadam se da će prestati ove stalne promjene izbornika"

Generalno nije ostvaren rezultat kojem smo se svi nadali, ali postoje u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji igrači koji mogu biti zadovoljni osobnim učinkom na Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjet će dosta promjena u momčadi u nadolazećem periodu, ali te promjene neće zahvatiti poziciju na kojoj smo mirni u nadolazećih 10-ak godina. Radi se o lijevom vanjskom.

Na Europskom prvenstvu u kadru su bili Marko Mamić koji će uskoro navršiti 24 godine, Stipe Mandalinić ima 25, Halil Jaganjac još niti 20, a vrati li se još i Ivan Slišković (26) u formu u kojoj je bio prije nego je obolio od mononukleoze, novi izbornik imat će slatke brige.

Od spomenute četvorke, trenutni pole-position u utrci za prvog hrvatskog šutera drži Mamić koji je na ovom Euru postigao 19 golova, a bilo bi ih i puno više da ga Lino Červar u nekim utakmicama nije držao na ledu.

"Davali smo svaku utakmicu sve od sebe, publika nam je davala podrška što mi je jako drago. Mislim da imamo i dobru budućnost, da ćemo graditi dobru ekipu i imati još bolje rezultate. Naravno da bismo bili zadovoljni s nekom od medalja, ali što je tu je. Imali smo jedan kiks, u utakmici protiv Švedske, a vidjeli smo zapravo kakva je to reprezentacija", rekao je Mamić nakon pobjede Hrvatske protiv Češke u utakmici za peto mjesto.

Bio je to gotovo revijalni susret, bez ikakvog rezultatskog značaja, pa se, kazao je Mamić, "bilo teško i motivirati".

"Na svakoj poziciji smo dobro popunjeni"

"Nakon što smo izgubili od Francuske naš glavni cilj je propao, a onda se nakupio i umor te je došlo do fizičkog i psihičkog pada. Dobro je, ipak nismo dopustili Česima iznenađenje."

Od reprezentacije su se već oprostili Vori, Alilović i Čupić, dok Mamićevi najbolji dani među Kaubojima tek slijede.

"Nadam se da će se smiriti ova situacija s mijenjanjem trenera, da ćemo naći neki sistem, ulagati u budućnost i mlade igrače i onda će opet doći pravi rezultati. Mi smo sad već na svakoj poziciji dobro popunjeni. Mali Halil će izrasti u sjajnog igrača. Možda Mihić nije igrao puno na lijevom krilu, ali i on je odličan igrač. Mogao bih tako sad nabrajati za svaku poziciju", zaključio je Mamić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider