Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Ne treba mi to u životu"

I Alilović se oprostio od reprezentacije: "Ne mogu više, nisam zaslužio razbijanje prozora"

Igoru Voriju, Ivanu Čupiću i Denisu Buntiću priključio se i Mirko Alilović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Vrijeme je da se povučem, uvijek ću biti tu za Hrvatsku, ali ne više na terenu", izjavio je Mirko Alilović nakon utakmice Hrvatska - Češka za peto mjesto na Europskom rukometnom prvenstvu.

Ukupno 11 godina je Alilović, uz neke kraće pauze, branio za hrvatsku rukometnu reprezentaciju, ali nakon domaće euro-smotre odlučio se, zajedno s Vorijem, Buntićem i Čupićem, oprostiti od reprezentativnog dresa.

"Život je preda mnom, imam obitelj i dvoje djece i to mi je najvažnije u životu. Hrvatska mi je puno toga dala, a dao sam i ja njoj, sve od sebe, nekad je to bilo dobro, a nekad nije. Hvala i navijačima i trenerima, nema šanse da promijenim svoju odluku. Dogodile su se neke stvari koje su me potaknule da ostanem prvi svojoj odluci da više neću igrati za reprezentaciju", kazao je Mirko i pojasnio:

"Preružno je što su razbijeni prozori na kući od moje punice na Rabu. Nisam to zaslužio, takve stvari mi ne trebaju u životu. Nije to u redu, ostavio sam sve što sam mogao i donio medalja koliko sam mogao", razočaranim je glasom pričao Alilović.

Na kraju je dodao:

"Nadam se da će nakon ovoga ljudi naučiti cijeniti osvajanje bilo kakve medalje. Kritičari će uvijek biti tu, bili su i kad smo osvajali srebra govoreći da nismo dovoljno dobri. Ali sad, kad medalju nažalost nismo uspjeli uzeti, nadam se da će svi shvatiti koliko je nju teško osvojiti."

Do kraja ove sezone Alilović će braniti za Veszprem, a onda će, poslije sedam godina, otići u drugi najuspješniji mađarski klub, Pick Szeged.

"Na taj sam se potez odlučio prvenstveno zbog svoje obitelji. Neće to biti velik šok ni za mene ni za moju obitelj. Djeca mi idu u vrtić i uče jezik, ja poznajem Mađarsku, tamošnju ligu i ljude i neće biti problema", zaključio je Mirko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider