Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prijetnja HRS-u

Nova afera, a nema plana B: "Euro se neće igrati u Areni Zagreb"

Predsjednik uprave Ingre Igor Oppenheim zaprijetio je da se Euro neće moći održati u zagrebačkoj Areni.

Hrvatska - Slovenija u Areni Zagreb (Photo: Igor Soban/PIXSELL)

Nakon problema sa splitskom dvoranom Spaladium Arenom, čini se da će se organizatori Europskog rukometnog prvenstva suočiti s novom aferom. Predsjednik uprave Ingre Igor Oppenheim zaprijetio je da se Euro neće moći održati u zagrebačkoj Areni.

„Sutra ujutro šaljemo dopis Hrvatskom rukometnom savezu“, najavio je Oppenheim za 24sata.

Ingra je izgradila najveću zagrebačku dvoranu za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009., a Oppenheim kaže da su na ovaj potez prisiljeni jer Grad Zagreb i Vlada, koji zajednički trebaju preko Zagrebačkog holdinga plaćati najamninu, već mjesecima zavlače, te da su ostali neki dugovi koje žele naplatiti.Kontaktirali smo glasnogovornika HRS-a Ivicu Maraša i nismo previše saznali.
„Mi još ništa službeno nismo dobili, ne mogu ništa komentirati. Kada dobijemo dopis, poslat ćemo službeno priopćenje“, odgovorio nam je Maraš.

Isti odgovor dobili smo i na pitanje smatraju li u HRS-u ovo kao pritisak čelnih ljudi Ingre i imaju li opciju B ako se doista ostvari prijetnja zabrane nastupanja u Areni. Ništa o prijetnjama Oppenheima ne znaju ni u Holdingu.

U petak, 12. siječnja reprezentacije Hrvatske i Srbije otvorit će Europsko rukometno prvenstvo 2018. koje se do 28. siječnja održava u Lijepoj Našoj. Splitska Spaladium Arena ugostit će već na početku spektakularni dvoboj skupine A u kojoj se još nalaze Švedska i Island.

Zagrebačka Arena domaćin je skupini C u kojoj su Njemačka, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, a prve utakmice u Areni igrat će se u subotu. Arena bi trebala biti domaćin drugog kruga i završnice natjecanja. Ulaznice su skoro pa rasprodane.

Što očekujete od domaćina Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider